TEX WILLER TARINAT 1988

KAKSI TAPPAJAA 1988/01/58
VERTA AUTIOMAASSA 1988/3/20
HAUTAJAISET SILVER PINESSÄ 1988/4/70
SODAN LIEKIT 1988/5/40
TULIKEIHÄS 1988/7/82
AAVEIDEN MAJATALO 1988/8/82
KURJUUDEN RESERVAATTI 1988/10/37
MURHA CORPUS CHRISTISSÄ 1988/12/69
PUNAISEN KÄDEN PALUU 1988/15/26

KAKSI TAPPAJAA 1988/01/58

Tex ja Carson tapaavat Church Rockissa vanhan ystävänsä Teddy Miltonin. Tämä on palannut kaupunkiin isänsä kuoleman johdosta. Miltonin ratsastaessa kotitilalleen tämä ammutaan väijyksistä. Tex ja Kit saavat murhaajat pian tilille, mutta selvittämättä on vielä se, kuka on murhien takana. Pääepäilty on nuorempi Miltonin veljeksistä, hulttiomainen Ray, jota odottaa nyt suuri perintö.

Jäljet johtavat kuitenkin pian kahteen roistoon, joista toinen on rangerien vanha tuttu: Martin Flanagan, entinen jokilaivojen uhkapeluri, joka pitää nyt kaupungissa saluunaa. Toinen konnista on notaari Ferguson. Nuori Milton on saatu korttipöydässä pahoihin velkoihin, ja roistot toivovat saavansa tämän perinnön itselleen. Texin ja Carsonin ansiosta suunnitelma menee myttyyn.

VERTA AUTIOMAASSA 1988/3/20

Sam Stanton murhauttaa velipuolensa saadakseen isänsä komean ranchin aikanaan perinnöksi. Murhatulla Bill Stantonilla on kuitenkin ystävänään navajo Tiuba, joka törmää Texiin ja Carsoniin. Nämä päättävät selvittää murhan. Carson lähtee seuraamaan ampujan jälkiä muiden viedessä kuollutta Tupla-S:n ranchille. Valitettavasti myös karjatilalla tapahtuu "onnettomuus", jossa ranchin omistaja ja poikien isä, Fred Stanton kuolee. Syyllinen on taas kiero Sam, mutta todisteita ei ole, vaikka Carson saakin napattua ranchilla työskennelleen murhaajan.

Tex, Carson ja Tiuba joutuvat poistumaan tilalta, mutta Stanton lähettää miehensä perään tappamaan nuuskijat. Roistot saavat lyijymyrkytyksen ja kolmikko palaa Tupla-S:n tilalle selvittämään välit. Stanton usuttaa kaikki miehensä Texin ja kumppaneiden kimppuun. Syntyy ammuskelu, jonka seurauksena paikallisella saapasmäellä alkaa olla tungosta.

HAUTAJAISET SILVER PINESSÄ 1988/4/70

Tex saapuu lohduttoman sateisena päivänä Silver Pinen kaupunkiin, jossa ruumisvankkurit ovat juuri kuskaamassa asiakasta saapasmäkeen. Valitettavasti kyyditettävä on kaupungin sheriffi, Ted Donovan, joka oli Texin hyvä ystävä. Kukaan ei ole uskaltautunut saattoväeksi haudalle, sillä kaikki pelkäävät haaskalinnuiksi kutsuttua roistonelikkoa, joka pitää kaupunkia otteessaan. Haaskalinnut ovat ilmiselvästi vastuussa myös sheriffin kuolemasta.

Roistot yrittävät estää paikallisia asukkaita kertomasta Texille asioiden oikeaa laitaa. Roistojen kätyrit saavat Texiltä lyijymyrkytyksen, ja pian myös itse haaskalinnut alkavat tehdä kilvan huonevarauksia vanhan vihtahousun hotelliin. Jäljelle jääneet konnat keräävät kaikki miehensä ja hyökkäävät McLaughlin ranchille, jossa Tex majailee. Puolustajien dynamiitti tappaa jäljelle jääneet pääkonnat, jolloin muut luopuvat leikistä.

SODAN LIEKIT 1988/5/40

Tex on saanut kutsun Virginian Richmondiin ja alkaa matkalla muistella jälleen sisällissodan aikaisia tapahtumia. Tex on aikanaan soluttautunut Etelän puolelle ja tavannut siellä toisen pohjoisen puolella sotivan etelävaltalaisen, John Walcottin. Walcottin setä Howard on rikas mies, joka ei ota sodassa kantaa juuri puoleen eikä toiseen. Serkku Leslie Walcott taas on kiivas kapinallinen.

Miesten seikkailu vihollisen alueella sujuu selkkauksitta, mutta myöhemmin John Walcott saa komennuksen ryöstää etelävaltiolaisten kultalähetyksen. Sattuman oikusta Leslie Walcott on saattueen johtaja. Kaappaus onnistuu ja John pelastaa Leslien hengen, mutta joutuu vihollisen maaperällä taas etelän yllättämäksi. Kaikkien hämmästykseksi kulta-arkku on tyhjä, joten John Walcott heitetään pahamaineiseen Andervillen vankilaan toivossa, että tämä paljastaisi aarteen sijainin.

Tex saa tehtäväkseen pelastaa miehen vankileiriltä ja onnistuukin. Valitettavasti John ei todellakaan tiedä kulta-aarteen oikeasta laidasta mitään. Miehet lähtevät yhdessä Richmondiin etsimään Leslie-serkkua ratkaistakseen aarteen arvoituksen. Joku kuitenkin murhaa tämän ja epäilykset kääntyvät John Walcottiin, vaikka todisteita ei olekaan. Kun mies saa vielä sodassa surmansa, aarteen kohtalo jää ratkaisematta.

Nyt Tex on kuitenkin saanut monen vuoden jälkeen Howard Walcottilta kutsun Richmondiin. Syöpään kuolemaisillaan oleva arvostettu poliitikko tekee omantunnon tuskissaan tunnustuksen. Todellinen aarteen ryöstäjä ja Leslien surmaaja olikin poikien setä, joka sodan jälkeen rahoitti kullan avulla poliittisen uransa.

Tarinan alussa kysytään taas uskollisen lukijan muistia. Kyseinen seikkailu on numerossa 3/1977 alkanut Kahden lipun välillä, jossa Tex myöskin muistelee sodan aikaisia tapahtumia.

TULIKEIHÄS 1988/7/82

Joukko lurjuksia varastaa Phoenixin museosta kuuluisan tulikeihään, joka on ollut comanchien pyhä esine ja tappaa samalla museovartijan. Tex, Carson, Kit ja Tiger saapuvat kaupunkiin samana yönä, kun ryöstö tapahtuu, ja lähtevät aamulla seuraamaan roistoja.

Lähes koko tarina keskittyy takaa-ajoon erämaassa, jossa roistojen etumatkaa supistetaan tunti tunnilta, kunnes viimein päästään ampumaetäisyydelle. Yksi konnista jää Texin kynsiin ja kertoo porukan pyrkivän päällikkö Tomen intiaanikylään. Texin porukka ehtii paikalle ensin ja roistot yllätetään. Nämä eivät voi muuta kuin antautua.

Tarinan piirrosjälkeen kannattaa kiinnittää huomiota. Galleppini piirsi vanhoilla päivillään harvoin, mutta tässä tarinassa täyteläisiä kuvia. Seikkailu on muuten kolmassadas alkukielellä ilmestynyt numero, joten Italiassa koko lehti julkaistiin värillisenä.

AAVEIDEN MAJATALO 1988/8/82

Koiranilma yllättää New Mexicossa matkaavan Texin ja Carsonin. Nämä etsiytyvät lähellä olevaan kolkkoon majataloon yhdessä hajonneen postivaunun matkustajien kanssa. Talossa on aiemmin tapahtunut murhia, joiden tekijästä ei ole mitään tietoa. Huhupuheiden mukaan asialla on peräti aaveita henkimaailmasta.

Tex varsinkaan ei usko moisia juttuja, mutta kun seuraavana aamuna löydetään yksi matkustajista veitsellä tapettuna, on selvää, että taloon liittyy jotain salaperäistä. Aluksi epäilykset kohdistuvat pariin seurueen mukana olevaan vaiteliaaseen mieheen. Nämä pakenevat paikalta, mutta paljastuu, että he ovat vain "rehellisiä" pankkiryöstäjiä. Murhan kanssa näillä ei ole mitään tekemistä.

Viimein Tex löytää majatalon kellariin päättyvän salakäytävän ja arvoitusten vyyhti alkaa ratketa. Salaperäinen murhaaja on perheen ottotytär, joka on potenut mielenvikaisuutta pienestä pitäen. Tämä saa surmansa loppuselvittelyiden yhteydessä.

KURJUUDEN RESERVAATTI 1988/10/37

Oklahomassa surkeassa reservaatissa turhautunut cheyennesoturi, Punamokkasiini, tappaa intiaaniasiamies Stonen ja kaappaa panttivangiksi valkoisen lehtimiehen. Heimon päällikkö Harmaa Susi ei hyväksy tekoa ja vapauttaa vangin. Jupakan yhteydessä asiamiehen tappaja saa surmansa. Myös Tex ja Carson on hälytetty apuun, mutta koska intiaanit ovat jo hoitaneet välikohtauksen omalla tavallaan, jää tehtäväksi enää käydä selonteolla läheisessä Fort Nelsonin linnakkeessa.

Valitettavasti linnakkeen komentajaksi on juuri vaihtunut intiaaneja vihaava Eversti Middleton. Tämä päättääkin vangita Harmaan Suden ärsyttääkseen intiaanit kapinaan ja tukahduttaakseen sen verisesti. Tämä saa Texin ja Carsonin uhkayritykseen, jossa on tavoitteena auttaa koko heimo pakoon reservaatista. Tex kaivaa naftaliinista vanhan Kuoleman Miehen luurankoasuna, jota hän on käyttänyt viimeksi seikkailussa Kahmi kultaa ja kuole. Tämä alkoi numerosta 12/1972.

Carsonin johdolla heimon naiset, lapset ja vanhukset matkaavat kohti navajoreservaattia. Tex johtaa soturijoukkoa, joka vetää takaa-ajoon ryhtynyttä ratsuväkeä harhaan. Kaiken huipuksi pitkästä ratsastuksesta nääntyneet ratsumiehet yllätetään, ja nämä joutuvat jalkamiehiksi. Tämän ansiosta koko heimo pääsee pakoon navajojen alueelle ja suorastaan katoaa ilmaan.

Tex hälyttää vanhan ystävänsä, kenraali Phil Davisin, apuun. Tämä laittaa pisteen eversti Middletonin töppöilylle ja saman tien sotilasuralle. Tarinan loppunäytös käydään Flagstaffissa, jossa entinen eversti yrittää ampua Texin väijyksistä, mutta kupsahtaakin itse.

Tarinassa viitataan muihinkin vanhoihin seikkailuihin. Apache Kidiin liittyvät tapahtumat voi lukea seikkailusta Kapinoitsija, alkaen numerosta 5/1975.

MURHA CORPUS CHRISTISSÄ 1988/12/69

Vanha ystävä Montales on lähettänyt sähkeen Texille. Kyseessä on jotain tärkeää, koska tämä käyttää väärää nimeä. Koko nelikko ratsastaa Corpus Christin satamakaupunkiin, jossa heidän pitäisi tavata Montalesin lähetti. Valitettavasti mies saa surmansa muutamaa minuuttia aiemmin, kun Texin porukka saapuu kaupunkiin. Jäämistön perusteella kumppanukset saavat selville tämän tulleen Matamorosista Meksikon puolelta. Tex ja Carson päättävätkin lähteä laivalla Meksikoon, mutta tämä ei miellytä lainkaan salaperäisiä murhamiehiä.

Ensimmäisen kerran kaverukset yritetään poistaa elävien kirjoista jo Corpus Christissä, toinen kerta tapahtuu laivalla. Nämä pääsevät kuitenkin Meksikoon, mutta joutuvat välittömästi sotilaiden takaa-ajamiksi. Eräs pappi auttaa kaveruksia ja nämä pääsevät jatkamaan matkaansa pukeutuneina munkin kaapuihin. Hämäys paljastuu, mutta sankarimme pääsevät silti perille San Felipen luostariin ja tapaavat vuodepotilaana olevan Montalesin.

Tältä kuullaan koko tarina korkeiden poliittisten tahojen suunnittelemasta attentaatista, jossa on tarkoitus surmata rajakiistoista neuvottelevat Yhdysvaltain ja Meksikon ulkoministerit. Koko salaliittoa johtaa poliisikomentaja, kenraali Velasco. Pari nuorta upseeria, kapteeni Marquez ja luutnantti Cordoba, on kuitenkin Velascoa vastaan. Kit ja Tex jättävät luostarin ja matkaavat yöllä Monterreyn kaupunkiin, jossa neuvottelut pidetään ja tapaavat Marquezin. Tältä saadaan apua eurooppalaisen pommiexpertin etsinnässä.

Tämä löytyy, mutta pääsee pakenemaan. Kaiken huipuksi Carson haavoittuu ammuskelussa ja kapteeni Marquez vangitaan salaliittolaisten toimesta. Aika käy vähiin, mutta koska luutnantti Cordoba vastaa neuvotteluiden turvallisuudesta, niin Tex pääsee univormuun puettuna neuvottelupaikalle. Tämä tunnistaa naamioituneen murhaajan ja ehkäisee viime hetkellä attentaatin. Lopulta käy niin, että kuolettavasti haavoittunut saksalainen pommimies heittää pomminsa kostoksi murhan suunnittelijoiden niskaan.

PUNAISEN KÄDEN PALUU 1988/15/26

Se lukija, joka muistaa alkuperäisen Punaisen Käden tarinan ennen uusintajulkaisuja, on todellakin uskollinen lukija. Tex nimittäin kohtasi ja tuhosi tämän koplan kaikkien aikojen toisessa seikkailussa alkaen numerosta 4/1953. Seikkailun nimi oli
Verinen käsi.

Nyt kopla on organisoitu uudelleen. Amarillossa lehtimiehen peiteroolissa työskentelevä Pinkerton agentti Luke MacLean pääsee selvyyteen koplan jäsenistä, mutta tämä murhataan heti alkuunsa. Luken kirjeen kutsumana myös Tex ja Carson lähtevät Amarilloon ja joutuvat väijytykseen jo ennen kaupunkia.

Kopla pyrkii kiivaasti eroon rangereista, sillä yöllä kolme käärmettä työnnetään kaverusten huoneeseen. Syyllinen on hotellin isäntä, joka on itsekin koplan jäsen. Mies vaiennetaan, ennen kuin tämä ehtii kertoa mitään Texille ja Carsonille. Punainen Käsi tappaa häikäilemättä myös ne jäsenensä, jotka käyvät vaarallisiksi. Tämä seikka johtaakin kumppanukset roistojen jäljille, sillä koplan pomo, sanomalehti Morning Starin omistaja Stevens, yrittää vaientaa miehensä ohjaamalla Texin ja Carsonin omien miestensä perään. Stevens paljastuu, kun MacLeanin kadonnut muistikirja löytyy.

< Vuosikerta 1987... Vuosikerta 1989 >