TEX WILLER TARINAT 1987

KIVETTYNYT METSÄ 1987/1/64
KUOLLEISTA NOUSSUT KOSTAJA 1987/3/54
KADONNUT MAAILMA 1987/5/82
TULIVAUNUT 1987/7/15
TEXAS RANGER 1987/8/101
KASVOTON TAPPAJA 1987/11/23
CHEYENNE CLUB 1987/13/38
KARJAHUIJARIT 1987/16/7

KIVETTYNYT METSÄ 1987/1/64

Pacific rautatieyhtiö suunnittelee uuden radan vetämistä ja ryhtyy toimeen savustaakseen Little Coloradon seudulla elävät maanviljelijät pois. Vehkeilyä johtavat rikkaat karjaparonit Jess Blender ja Hugo Bucker, sillä karjatilallisille tarjoutuu oivallinen tilaisuus päästä eroon turpeentonkijoista. Karjatilallisten kätyrit hyökkäävät pientilallisten kimppuun ja polttavat näiden talot. Epäonnisimmat ammutaan muitta mutkitta.

Tex ja Carson kuulevat huhua tapahtuneesta ja päättävät tutkia asioita. Rautatieyhtiön lakimieheltä puristetaan heti alkajaisiksi tiedot asioiden tilasta ja syyllisistä. Vaikeampaa on estää todellisen karjasodan synty, sillä maanviljelijät ovat linnoittautuneet Kivettyneeseen Metsään keskelle erämaata torjuakseen murhamiesten hyökkäykset.

Rangerit pelastavat erään viljelijän lurjusjoukon ahdingosta ja kolmikko pakenee Kivettyneeseen Metsään. Siellä annetaan hyvistä puolustusasemista lyijyä jälkiä seuranneiden konnien silmille ja nämä vetäytyvät nuolemaan haavojaan. Juonessa mukana olleet karjatilat kokoavat noin 50 miehen joukkion ja päättävät tehdä kerralla selvää puolustautujista.

Kit ja Tiger hälyytetään apuun savumerkein ja mukaan liittyy myös muutama navajo. Vahvistusten avulla Texin porukka polttaa pääsyyllisten komeat talot jolloin suuryhteenottoa ei voi enää välttää. Kivettyneen Metsän asemat on kuitenkin niin hyvin tehty, että hyökkääjät torjutaan. Sota loppuu, kun ratsuväki yllättää karjatilalliset rysän päältä ammuskelemasta.

KUOLLEISTA NOUSSUT KOSTAJA 1987/3/54

Numerossa 13/1979 alkanut seikkailu
Laidunsota päättyi siihen, kun apachien teurastajana tunnettu Paul Balder, "El Carnicero" jäi palavan talonsa alle. Tämä ei kuitenkaan kuollut vaan pelastui talon kellariin ja on nyt palannut kostamaan Texille ja kumppaneille.

Teurastaja on tehnyt huolellisen suunnitelman ja pyrkii kätyreidensä avulla nappaamaan kaikki neljä vastustajaansa elävänä. Ensimmäisenä verkkoon joutuu Kit Willer ja Tiger, jotka ovat metsästämässä reservaatin laidalla vaarallista puumaa. Kun Carson ja Tex lähtevät seuraamaan kadonneiden jälkiä, myös nämä ratsastavat ansaan. Tex selviää, mutta Kit jää vangiksi.

Tex patikoi hevosettomana Gallupiin, jonne myös roistot arvelevat hänen menevän. Tex odottaa roistojen siirtoa joka tapahtuukin pian. Yksi Balderin kätyreistä on kaunis nainen, joka tekeytyy apua tarvitsevaksi leskeksi. Tämä sekoittaa Texin juomaan unilääkettä, mutta ranger on perillä juonesta ja vain tekeytyy nukkuvaksi. Matkalla Balderin pesäpaikkaan Tex yllättää vangitsijansa ja ottaa tilanteen hallintaansa. Carsonin, Kitin ja Tigerin vapauttaminen on helppo työ jonka jälkeen alkaa välienselvittely El Carniceron kanssa uudemman kerran.

KADONNUT MAAILMA 1987/5/82

Tex ja kumppanit matkaavat pohjoiseen Gros-Jeanin kutsusta. Tämä haluaa lähteä tutkimaan Mount Rainierin vuorelle outoja tapahtumia. Vuorelta on löytynyt kultaesiintymiä ja siellä väitetään asuvan salaperäinen kansa. Vuorta tutkimaan lähtenyt tiedemies on kadonnut vuosia aiemmin ja tämän poika liittyy mukaan retkikuntaan.

Vuorta lähellä olevasta Klamath-kylästä saadaan oppaat ja nousu vuorelle alkaa. Pian käy ilmi, että puheet salaperäisestä huppupäisestä heimosta, joka tappaa kaikki vuorelle tunkeutujat, pitää paikkaansa. Salaperäiset muukalaiset hyökkäävät sankareidemme kimppuun, mutta eivät keihäin aseistettuina mahda mitään. Hyökkääjän ruumista tutkittaessa havaitaan, että kyseessä ei ole ihmisrotu, sillä kuolleen nahka on suomupeitteinen.

Jälkiä pitkin päästään vuoren uumeniin, jonka käytävissä on vieraan sivilisaation pesäpaikka. Muukalaiset ovat kauan sitten maahan haaksirikkoutuneiden avaruusmatkalaisten jälkeläisiä. Joukkoa johtaa kadonneeksi luultu tiedemies, jota huppupäät pitävät jumalanaan. Texin porukka jää vangiksi, yrittää paeta, mutta erään kahakan yhteydessä tulee käynnistämään avaruusmiesten laboratoriossa ketjureaktion, joka saa aikaan tuhoisan maanjäristyksen. Vieras sivilisaatio tuhoutuu ja Tex sekä muut pääsevät nipin napin vuoresta ulos.

TULIVAUNUT 1987/7/15

Kenraali Miles on päättänyt siirtää Arizonan apachet Floridan rämeille. Vangittuja intiaanisotureita kuljetetaan sotilasleiriin, mutta yksi pääsee pakenemaan ja kertoo Texille ja Carsonille salassa pidetyn operaation aikomukset. Seudun muita intiaaneja varoitetaan, ja vangitut päätetään vapauttaa ennen siirtoa Floridaan.

Tex pyytää avuksi päälliköt Geronimon ja Ulzanan sekä suuren soturilauman. Vaikka intiaanien kuljetus rautatiellä onkin jo alkanut, tavoitetaan juna pysähdyspaikassa. Yön pimeydessä alkaa hurja pelastusoperaatio. Tex ja Kit uskottelevat kahdestaan intiaanien tekevän hyökkäystä, jolloin sinitakit sulkevat intiaanit vaunuihin ja vetäytyvät itse toisiin vaunuihin puolustusasemiin. Kun Geronimo ja muut saapuvat paikalle, irroitetaan vankivaunut junasta ja vangit vapautetaan.

Pelastamatta ovat kuitenkin vangittujen perheenjäsenet, jotka ovat vetäytyneet Meksikon puolelle. Siellä apachien päänahkaa havittelevat lukuisat bandolero-porukat. Päällikkö Juarezin kylässä annetaan päänahanmetsästäjille kuuma vastaanotto. Välttääkseen lisäselkkaukset Tex päättää kuskata intiaanit lautoilla jokea pitkin turvaan.

TEXAS RANGER 1987/8/101 (VUORISTOJÄRVEN AARRE)

Tex, Carson, Kit ja Tiger matkaavat Jacksoniin tutkimaan ranger- ystävänsä Malonen kuolemaa. Hiukan ennen Jacksonia pelastetaan eräs mies kolmen roiston kynsistä, jotka yrittävät saada tätä puheliaaksi kovin ottein. Tapahtuma liittyy rangerin kuolemaan, sillä asialla on sama kopla.

Aikanaan kuusi miestä on ryöstänyt junan ja neljä heistä on paennut 100 000$ saaliin kanssa jättäen kaksi muuta roistoa nuolemaan näppejään. Nelikko pakeni, mutta sai surmansa vuorilla järven jään petettyä. Ainoastaan opas Larsen pelastui hengissä. Nyt kaksi koplan jäljelle jääneistä roistoista on päässyt saaliin jäljille ja yrittää pakottaa Larssenia paljastamaan aarteen sijainnin.

Opas suostuu viemään lopulta Texin porukan rahojen luo. Mukaan tulee pinkertonin agentiksi tekeytyvä MacReady, joka itse asiassa on mies koko junaryöstön takana. Tämä on saanut huiputettua jopa itse Texiä. Kun kuusikko ratsastaa vuorille, laittaa MacReady kuudennen koplan jäsenen johdolla miehiä seuraamaan Texin joukkoa, ja nappaamaan saaliin sen löytyessä. Tämä on kuitenkin juoni, sillä toinen kätyri, hotellinomistaja Butler, palkkaa kapinoivan shoshone-joukkion tekemään selvää seuraajista, jottei MacReadyn tarvitsisi jakaa saalista kenenkään kanssa.

Aarre löytyy Larssenin osoittamasta paikasta ja kuusikon palattua Jacksoniin pääkonna ampuu muitta mutkitta myös apurinsa Butlerin, jottei vaarallisia todistajia jäisi henkiin. Vain sattuman oikusta MacReady paljastuu aivan tarinan lopussa.

KASVOTON TAPPAJA 1987/11/23

Texin sitkeän suostuttelun ansiosta cheyenne-päällikkö Appanoosa on tulossa solmimaan rauhansopimusta ratsuväen linnakkeeseen. Paikalla on korkeaa sotilasjohtoa sekä Washingtonin edustajia. Joku ampuu kuitenkin laukauksen, jolloin intiaanit luulevat jouteneensa väijytykseen. Syntyy molemminpuolinen verilöyly ja sopimus jää luonnollisesti tekemättä. Appanoosa pitää Texiä luopiona, joka on houkutellut cheyennet ansaan.

Intiaanit pakenevat, mutta päällikön poika joutuu ratsuväen vangiksi. Tex ja Tiger yrittävät vielä kerran saada yhteyden Appanoosaan, ja saavat mukaansa päällikön pojan, joka lupautuu vastahakoisesti auttamaan. Vuorilla saadaankin savumerkein yhteys cheyenneihin, mutta vain hetkeä ennen tapaamista joku murhaa Appanoosan pojan. Tex ja Tiger joutuvat suoranaiseen kuolemanvaaraan, sillä intiaanit luulevat näitä syyllisiksi murhaan.

Tilanteesta selvitään hiuskarvan varassa, mutta aika kuluu vähiin ennen rajua yhteenottoa intiaanien ja sotilaiden kanssa. Onneksi valokuvaaja Timothy O'Sullivanin (katso seikkailu Kaukomaille 12/1982) vihjeen ansiosta saadaan syyllinen, majuri Carter, selville. Tämän vaimo on saanut vuosia aiemmin surmansa intiaanien käsissä, ja majurista on tullut leppymätön intiaanien vihaaja. Tex, Carson, Tiger ja kenraali Madison ottavat lopulta hevosistaan kaiken irti, jotta Carter ehdittäisiin pysäyttää ennen verisiä taisteluita.

CHEYENNE CLUB 1987/13/38

Tex on matkalla Wyomingin osavaltion Cheyenne Cityyn pyytämään Arizonassa etsityn rikollisen luovuttamista. Perillä tapahtuu kuitenkin kummia, sillä seudulla raivoavat vigilantet, jotka hirttävät ensin ja etsivät sitten syylliset. Kaiken takana on seudun rikkaat karjatilalliset, jotka havittelevat pientilallisten maita. Karjaparoneita johtaa eversti Watson, joka on ottanut Texin etsimän rikollisen palvelukseensa.

Watsonin lurjuslauma on juuri ahdistelemassa erästä tilaa kun Tex saapuu paikalle. Roistot kalauttavat Texin tainnoksiin ja herättyään tämä näkeekin asukkaat roikkumassa hirtettynä kotipihansa puussa. Paikalle saapuu myös Cheyenne Cityn sheriffi, mutta tämäkin on Watsonin palkkalistoilla. Matkalla kaupunkiin Tex yritetään ampua väijyksistä, mutta pientilallinen Danny Macon puuttuu asiaan, ja estää aikeen.

Tex saa asustella Maconeiden luona, mutta eräänä yönä palkkatappajat saapuvat juuri samalle tilalle tappoaikeissa, mutta haukkaavatkin kaikki lyijyä Texin soittaessa serenaadia Colteillaan. Tex vie lurjusten ruumiit Cheyenne Clubille, jossa rikkaat karjankasvattajat tapaavat vietää aikaa. Sodanjulistus on selvä, mutta aloite pysyy Texin käsissä. Kaupungissa tämä ampuu pari everstin kätyriä lisää. Lopulta Watson kokoaa kaikki voimansa ja ryhtyy avoimeen hyökkäykseen kaikkia seudun pientilallisia vastaan. Texin pyytämä ratsuväkiosasto yllättää hyökkääjät rysän pältä. Itse Watson joutuu vangituksi murhasta aivan muun hienostoväen nenän edessä.

KARJAHUIJARIT 1987/16/7

Vaatimaton tarina alkaa siitä, kun joukko pikkurikollisia pyrkii myymään käsiinsä saaman surkean karjalauman navajo- reservaattiin. Tiger käännyttää miehet häntä koipien välissä pois, ja Texin saavuttua koko joukkio käy antamassa vielä huijareille opetuksen Gallupissa. Kaupunkiin ratsastaa kuitenkin tyhjät postivaunut, jotka on ryöstetty. Roistot ottivat panttivangeikseen erään pankinjohtajan ja tämän tyttären. Konnat tavoitetaan päällikkö Tularin johtamassa Zuni-kylässä.

< Vuosikerta 1986... Vuosikerta 1988 >