TEX WILLER TARINAT 1980

SALALIITTO WASHINGTONISSA 1980/2/54
VIIDAKON MURHENÄYTELMÄ 1980/3/83
KUOLEMAN KUKKA 1980/5/71
LOHIKÄÄRMEEN PALUU 1980/7/88
VIRGINIA CITY 1980/10/77
UHKA RAJAN TAKAA 1980/12/75
KULTAKAUPUNGIN KONNAT 1980/15/16
PYRAMIDIN ARVOITUS 1980/16/94

SALALIITTO WASHINGTONISSA 1980/2/54

Carson ja Tex ovat saapuneet Washingtoniin Ely Parkerin juttusille huolestuneina huhuista, jonka mukaan Navajojen reservaattia oltaisiin pienentämässä. Tämä ei onneksi pidä paikkaansa, mutta kun kaverukset ovat nyt Washingtonissa, pyytää vanha tuttu, entinen Pinkertonin agentti Bill Connor, avustamaan eräässä tehtävässä. Kyseessä on Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän kuvernööri Hayesin suojelu. Suoraselkäisenä miehenä kuvernööri uhkaa monen isokenkäisen hämäräperäisiä intressejä, ja pelätään, että Hayes murhataan jottei tästä tulisi presidenttiä.

Aluksi Tex ja Kit ovat vastahankaan, mutta mieli muuttuu, kun joku yrittää tappaa nämä. Kaverukset joutuvat kahakkaan konnien kanssa ja joutuvat jopa vangeiksi. Nämä viedään pieneen purjealukseen keskelle jokea ja alus upotetaan. Rangerit pääsevät kuitenkin ulos aluksesta viime hetkellä ja palaavat Washingtoniin märkinä, mutta monta tärkeää tietoa rikkaampina.

Salaliitto alkaa paljastumaan, mutta vielä on otettava kiinni palkkamurhaaja, Baxter-niminen heppu, jonka henkilöllisyyttä eivät edes murhan toimeksiantajat tiedä. Baxter napataan vasta viime hetkellä, kun tämä on valmiina ampumaan vaalitilaisuudessa puhuvan Hayesin.

VIIDAKON MURHENÄYTELMÄ 1980/3/83

Aikaa on kulunut viimeisestä Mefistoseikkailusta, jonka lopussa järkensä menettänyt pahan palvoja suljettiin mielisairaalaan. Näiden vuosien aikana Mefiston järki alkaa pikku hiljaa palata, ja tämä karkaa lopulta hourulasta yhdessä rikkaan haitilaisen maanomistajan, paroni de Lafayetten kanssa. Paroni on joutunut sairaalaan uppouduttuaan liian syvälle voodoon salaperäiseen maailmaan.

Paronin rikkauksien avulla pari rakentaa keskelle Floridan rämealuetta linnan, jossa harjoitetaan mustaa magiaa. Tavoitteena on mustien voodoo-lahkolaisten ja paikallisten intiaaniheimojen avustuksella ajaa valkoiset pois seudulta. Seminolet eivät kuitenkaan suostu liittoon Mefiston ja paronin johtamien mustien kanssa, joten myös intiaanit joutuvat pirullisen parivaljakon hampaisiin.

Tiedot oudoista tapahtumista kantautuvat myös Texin ja kumppaneiden korviin. Pian nelikko onkin matkalla kohti Floridaa. Tampassa joudutaan kahnauksiin voodoo-jengin kanssa, sillä seutu on vahvaa voodoon tukialuetta. Saavuttuaan rämealueelle Tex saa puolelleen sekä intiaanit että Fort Meyersin ratsuväen. Mefiston joukkoja vastaan hyökätään yhteisoperaation turvin. Viidakko linnan ympäriltä poltetaan, ja tykistö tuhoaa linnakkeen. Intiaanit tekevät selvää jälkeä paenneista. Jälleen kerran näyttää siltä, että Mefiston loru on luettu, mutta ilo on taas ennenaikaista. Tämä palaa taas kuvioihin 1982/4 alkaneessa seikkailussa Mefiston Poika.

KUOLEMAN KUKKA 1980/5/71

Tex ja kumppanit ovat vieraisilla Moriscon luona. Kesken illallisen paikalle ratsastaa loukkaantunut meksikolainen pyytämään apua. Kohta perässä saapuu joukko miehiä, joilla on aikeena päästää takaa-ajetusta ilmat pihalle. Tappajat joutuvatkin itse tervehtimään vihtahousua ja takaa-ajettu kertoo Moriscon luona tarinansa.

Mies on kuulunut seutua terrorisoivaan Los Locos-koplaan. Tämä tunnetaan täysin häikäilemättömänä ja pelottomana koplana, joka on suorittanut mm. useita pankkiryöstöjä, osan jopa Yhdysvaltain puolella. Koplaa johtaa don Martin de Rosales, joka omistaa linnan Meksikossa syrjäisen rämeen vierellä. Rämeessä kasvaa kukkia, joista valmistetaan huumausainetta. Koplan jäsenet ovat aineen orjia, ja tekevät huimapäiset ryöstönsä vieroitusoireiden aiheuttaman raivon turvin. Ryöstöjen jälkeen miehet saavat uuden annoksen, ja muuttuvat rauhallisiksi Hidalgoiksi, joita kukaan ei osaa epäillä. Seutua vartioi kaiken varalta vielä joukko Yaqui- intiaaneja.

Pakoon päässyt mies oli entinen koplan tiedottaja, joka päätti luopua leikistä. Tämä lupaa johtaa rangerit linnaan tekemään selvää rikollisista puuhista. Matkalla joudutaan kuitenkin kahakkaan Los Locosien kanssa, joka on juuri ryöstämässä pankkia eräässä kylässä. Isosta koplasta vain yksi pelastuu ja vie tiedon epäonnistumisesta. Rangerit päättävät pitää vähän aikaa matalaa profiilia ja katoavat seudulta.

Juuri kun roistot luulevat selvinneensä tilanteesta, Texin porukka hyökkää Yaquiden kimppuun. Seuraavana tuhotaan Moriscon kasvimyrkkyjen avulla kuoleman kukkia tuottanut rämealue. Seudun ilmastoa ylläpitävä suihkulähde räjäytetään umpeen. Lopuksi hyökätään vallihautojen ympäröimään linnakkeeseen, jota puolustaa enää kourallinen bandoleroja. Mahtava maanjäristys hoitaa tuhon loppuun.

LOHIKÄÄRMEEN PALUU 1980/7/88

Galvestonissa on herätetty henkiin kiinalaiskopla, joka harrastaa oopiumin salakuljetusta. Tex ja kumppanit tuhosivat alkuperäisen joukkion 6/1971 alkaneessa seikkailussa
Salamurhaaja. Nyt kopla on uudelleenorganisoitu ja toimintaa johtaa Musta Lohikäärme. Jo viisi tutkimuksiin lähetettyä agenttia on tapettu ennen kuin tehtävä annetaan Texille ja kumppaneille. Nämä ratsastavat Galvestonin lähelle Texas Cityyn, jossa he tapaavat vanhat tutut Tib Durbinin ja Rudy Nilsenin.

Kopla tuntuu kuitenkin olevat hyvin perillä miesten liikkeistä, sillä nämä yritetään tappaa jo heti kättelyssä. Tex päättää vastata samalla mitalla ja palkkaa satamakapakasta avukseen joukon kovaotteisia merimiehiä. Yhdessä näiden kanssa pannaan kolme kiinalaisten kapakkaa päreiksi ja paikan salakäytäviä myöten päästään Lohikäärmeen pesäpaikkaan asti, jossa seuraa ammuskelua. Kylmäverisenä tyyppinä koplan pomo raivaa tieltään vaaralliset todistajat ja hävittää jälkensä mutta ei voi vältää lopulta paljastumistaan.

Tapahtumat johtavat seuraavaksi Meksikon puolelle Hermosilloon. Lohikäärmeen pesäpaikasta löytynyt osoite kertoo oopiumin toimittajan. Tämä on don Manuel Benavides, jolla on ranchi pikkukylän liepeillä. Tiedustelemaan lähetetty Kit jää vangiksi, mutta muut pelastavat tämän. Syntyy hurja tulitaistelu, jossa miesluvultaan ylivoimainen kopla yrittää suolata sankarimme, jotka ovat linnoittautuneet don Manuelin taloon. Paikallinen rurales osasto saapuu parahiksi pelastamaan epätoivoisen tilanteen.

VIRGINIA CITY 1980/10/77

Tex ja Tiger ovat napanneet murhamiehen ja kuljettaneet tämän Virginia Cityyn sheriffin huostaan. Konnalla on pari apuria ja niinpä sheriffi saa alle aikayksikön kuhmun kalloonsa ja roistot suuntaavat saluunaan tasaamaan tilit Texin ja Tigerin kanssa. Syntyneessä ammuskelussa heittiöt haukkaavat kaikki hiekkaa, mutta saluunassa tavattu Texin vanha tuttu, Fred Lindeman, haavoittuu.

Tämän piti lähteä opastamaan tiederetkikuntaa pohjoiseen, joten Tex ja Tiger päättävät hoitaa homman Lindemanin puolesta. Matka suuntautuu Klamath-vuorille Kalifornian ja Oregonin rajoille. Tavoitteena on asettua erääseen intiaanikylään, jossa retkikunnan professorit tutkivat esihistoriallisia fossiileja.

Seudun intiaanit ovat rauhallisia, mutta lähellä päämäärää alkaa tapahtua kummia. Käy ilmi, että intiaanit palvovat mystistä apinamiestä. Aluksi luullaan, että tämä on taruolento, mutta sitten eräs retkikunnan jäsen seuraa salaa intiaaniryhmää pyhiin menoihin, jossa apinamies parantaa vaikeasti sairaan ihmisen. Professorit ovat innoissaan ja suunnittelevat apinamiehen vangitsemista tieteen oikeutuksella.

Tex ei suostu tähän, ja niinpä eräänä päivänä tämä ja Tiger yritetään tappaa kesken metsästysretken. Muut valkoiset ovat samaan aikaan kaapanneet kylän päällikön ja yrittävät houkutella apinamiehen ansaan. Kylän päällikkö ammutaan ja Texin ja tiedemiesten välillä syntyy kahakka. Intiaanit pitävät kuitenkin kaikkia valkoisia syyllisinä yhtäkaikki, ja henkiinjääneet laitetaan kidutuspaaluun. Kun Texin ja Tigerin loppu näyttää varmalta, saapuu itse apinamies vapauttamaan nämä paalusta. Kaverukset käyttävät tilannetta hyväkseen ja jättävät kylän ennen kuin intiaanit käyvät taas vihamielisiksi.

UHKA RAJAN TAKAA 1980/12/75

Don Diego Navarrete, meksikolainen rahamies, kokoaa omaa yksityisarmeijaansa. Hirsipuunruoka rajan molemmin puolin on tervetullut värväytymään tämän joukkoihin. Tavoitteena on hyökätä vahvan miesjoukon turvin Yhdysvaltain puolelle ja aiheuttaa poliittinen selkkaus. Tex ja Carson suostuvat armeijan pyynnöstä hieman vastahakoisina panemaan kapulaa don Diegon rattaisiin.

Nämä ylittävät rajan ja tekeytyvät heittiöiksi, jotka yrittävät värväytyä rikkaan maanomistajan armeijaan. Tekaistujen nimien ansiosta yritys onnistuu ja miehet ovat kohta keskellä vihollisten leiriä, jonne tulee päivä päivältä lisää väkeä. Huhujen mukaan hyökkäys tapahtuisi muutamassa päivässä, joten tovereille tulee kiire räjäyttää vahvasti vartioitu asevarasto, jossa on runsaasti tuliterää mallia olevia Winchestereitä, konekiväärejä ja muita aseita. Ilman niitä hyökkäys ei kuitenkaan onnistuisi.

Don Diegon heikkoutena on pokerin peluu, jota Tex käyttää hyväkseen. Texin taito käsitellä kortteja ja Colttia kulkee Navarreten korviin, joten tämä kutsuu Texin luokseen yksityiseen pokeripeliin. Pelin päätteeksi Tex aseella uhaten pakottaa meksikolaisen mukaansa, ja odottavan Carsonin kanssa lähdetään yhdessä asevarikolle. Keskellä yötä kukaan ei huomaa, että Don Diego on vankina. Kolmikko pääseekin vartioiden läpi asevarastoon, joka muitta mutkitta räjäytetään ilmaan.

Seuraa hurja pako, jonka yhteydessä kapinahankkeen pomo saa lyijyä ruhoonsa. Yhdysvaltain ja Meksikon välisellä rajajoella Rangerit kuitenkin yllätetään meksikolaisten sotilaiden toimesta. Amerikkalainen ratsuväki joutuu katselemaan taistelua joen toiselta puolelta sivusta. Parivaljakkoa ei uskalleta auttaa kansainvälisen selkkauksen pelossa. Onneksi paikalle saapuu nuoren Negriton johtamat apachet, jonka hengen kaverukset pelastivat menomatkalla, jolloin meksikolaisten joukko-osasto tuhotaan. Yhdysvaltain sotilaat antavat kumppanuksille palkkioksi suoritetusta operaatiosta kunniamitalit. Tex antaa ne sotilaiden kauhuksi kuitenkin eteenpäin oikeaan osoitteeseen, Negritolle.

KULTAKAUPUNGIN KONNAT 1980/15/16

Rehellinen kullanetsijä, Rick Sander, yritetään savustaa valtauksiltaan. Syntyneessä ammuskelussa yksi konna kuolee, ja loput syyttävät Sanderia murhasta. Kyseessä on organisoitu toiminta, jota johtaa Redrockin pankinjohtaja Mart Holmer. Ei ole ensimmäinen kerta, kun seudun kullanetsijät joutuvat jättämään seudun tai katoavat peräti jäljettömiin. Myös kylän sheriffi on Holmerin palkoissa joten Sanderin kohtaloksi tulisi ilman muuta hamppukravatti ellei tämä karkaisi putkasta.

Miestä ollaan juuri ajamassa takaa, kun tämä törmää Texin porukkaan. Nämä päättävät auttaa Sanderia, ja harhauttavat takaa-ajajia. Tapahtuneen jälkeen vainottu kullanetsijä kertoo tarinansa Rangereille kaikessa rauhassa. Käy ilmi, että Holmerilla on apunaan myös silmäpuolen El Tuerton johtama apache-kopla.

Redrockissa Tex ja Carson joutuvat kahakkaan konnien kanssa, jotka huomaavat näiden tietävän rikollisista puuhistaan liikaa. Kaupanpäälle toverukset hoitelevat vielä apachet jolloin pankkiiri Holmer päättää lähimmän apurinsa kanssa karistaa kaupungin pölyt jaloistaan. Takaa-ajon tiimellyksessä miesten rattaat syöksyvät lopulta kallion reunalta alas varmaan kuolemaan.

PYRAMIDIN ARVOITUS 1980/16/94

Tex ja Carson ovat jälleen Pilaresissa ja päättävät poiketa Moriscon luona. Jotain omituista tapahtuu kuitenkin kylässä, sillä pimeän jälkeen kukaan ei liiku ulkona. Morisco ottaa miehet vastaan, mutta ulkona alkaa jaguaari kohta ahdistelemaan miesten hevosia. Saadessaan kuulan otsaansa eläin hajoaa kasaksi savisirpaleita.

Kyseessä on muinaisen egyptiläisen temppelipapin, Sokarin kolttonen. Tämä on aikoinaan loukannut pyhää jumalatarta, ja on siksi tuomittu pahan aiheuttajaksi valtameren taakse. Muumiolla on ikää tuhansia vuosia ja hallussaan pimeyden voimia. Onneksi tällä on voimaa ainoastaan yön aikana. Huhu Moriscon kyvyistä on kiirinyt muumion korviin ja tämä on alkanut vainota itsekin egyptiläistä syntyperää olevaa tiedemiestä.

Käy ilmi, että salaperäisellä muumiolla on pyramidi Sierra Del Huescon syrjäisessä laaksossa. Joukko Yaqui intiaaneja toimii palvelijoina ja vartijoina. Kuolematon velho voidaan tuhota vain yhdellä tavalla, jonka El Morisco sattumalta tietää. Eusebio mukanaan nelikko lähtee kohti pyramidia katkaisemaan muumion pahanteon. Uhkana on kuitenkin muumion savesta henkiin herättämät eläimet, joita Tex ja Carson ovat jo joutuneet ammuskelemaan.

Päiväsaikaan taistellaan menestyksekkäästi Yaquita vastaan, mutta yöllä Sokar loihtii esiin suuren eläinlauman, joilla on tehtävänä tappaa tunkeutujat. Moriscon koti tuhoutuu kuin korttitalo isojen eläinten rynnistyksessä, mutta onneksi se on tyhjillään. Eläimet eivät kykene löytämään yön aikana uhrejaan. Päivän valjettua nelikko lyö viimeiset Yaquit ja tunkeutuu pyramidin sisälle. Morisco lausuu tarpeelliset loitsut jonka jälkeen muumio muuttuu tomuksi sargofaginsa pohjalle. Samalla hetkellä alkaa maanjäristys joka tuhoaa koko pahuuden pesäpaikan.

< Vuosikerta 1979... Vuosikerta 1981 >