TEX WILLER TARINAT 1992

MERKILLINEN KOHTAAMINEN 1992/01/99
TEXIN MERITAISTELU 1992/5/33
ESPANJALAINEN SOLKI 1992/7/5
MURHAAJAN SAAPPAISSA 1992/8/5
RIO CONCHO 1992/12/69
MUSTAT PAHOLAISET 1992/14/51
WICKENBURGIN SHERIFFI 1992/16/69

MERKILLINEN KOHTAAMINEN 1992/01/99

Kenraali Davis pyytää Texin ja Carsonin Montanaan Fort Walshin linnakkeeseen, jossa miehet ikäväksi yllätyksekseen huomaavat joutuneensa vastenmieliseen tehtävään. Kaverusten on nimittäin määrä opastaa joukko idästä tulleita keltanokkia Siouxien alueelle metsästämään biisoneita. Mukana joukossa on mm. Yhdysvaltain presidentin sisarenpoika ja eräs senaattori. Ylimielisten keltanokkien ja Texin välille syntyy heti riitaa, mutta matkaan silti lähdetään. Alueella on ollut hiljattain kahakka intiaanien ja ratsuväen kesken, joten Tex suostuu mukaan vain estääkseen uudet vihamielisyydet.

Näitä kuitenkin syntyy, kun valkoinen luopio, Zanoby, palkkaa Sioux-heimosta karkoitetun hulttiosakin tappamaan yhden metsästysseurueesta ja ryöstämään presidentin sukulaisen. Perimmäisenä tavoitteena on saada aikaan uusi intiaanisota, jonka tuloksena Siouxit ajettaisiin pois vauraalta alueeltaan. Kaiken huipuksi Zanoby lavastaa presidentin sukulaispojan vapauttamisen, jolloin idän sanomalehdet saavat vettä myllyynsä, ja kohta kovaotteinen intiaanienvihaaja, Kenraali Stonewell, määrätään tekemään selvää jälkeä päällikkö Valkopilven syyttömistä siouxeista.

Tex ja Carson liittyvät Valkopilven puolelle ja aloittavat muutaman soturin avulla sissisodan, jossa intiaanien maille tunkeutuneelta ratsuväeltä tuhotaan kalusto. Lyödyt sotilaat palaavat takaisin linnakkeeseen. Kenraali Davis puuttuu peliin ja vapauttaa Stonewellin tehtävistään. Valkopilvi on kuitenkin vielä todistettava syyttömäksi retkikunnan verilöylyyn. Tämän takia tiedustelija Zanoby ja tämän hulttio-siouxinsa on löydettävä ja näistä on puristettava ulos verilöylyn taustahahmot.

TEXIN MERITAISTELU 1992/5/33

Laivainsinööri Lacroix kaapataan siipirataslaivasta Meksikonlahdella. Syynä on se, että vieras valtio haluaa saada käsiinsä piirustukset Lacroixin kehittämästä uudesta aseesta, sukellusveneestä. Tex ja Carson saavat tehtäväkseen etsiä kovaonnisen insinöörin ja vapauttaa tämän. Matkalla Matamorosiin Meksikon puolelle toverukset joutuvat väyjytykseen. Paetessaan kalastajaveneellä nämä saavat käsiinsä kaappausjuonessa olevan lurjuksen, joka opastaa kaverukset syrjäiselle saarelle, jossa Lacroixia pidetään vankina vanhassa espanjalaisessa linnakkeessa.

Saarella kaverukset saavat apua erakolta, joka on asustellut paikalla saarella jo vuosikausia. Insinööri pelastetaan, ja roistojen johtaja suojakilpenään kaverukset karkaavat saarelta roistojen laivalla.

ESPANJALAINEN SOLKI 1992/7/5

Tässä yhden kirjan mittaisessa tarinassa ei itse asiassa tapahdu juuri mitään, vaikka lyijyä jonkin verran lenteleekin. Seikkailu alkaa siitä, kun Tex ja Carson saapuva paikalle, jossa pari intiaania ja kolme meksikolaista heittiötä ovat ottaneet yhteen. Haavoittuneelta intiaanilta toverukset kuulevat, että tämän sisar on joutunut meksikolaisten käsiin. Kolmikko lähtee seuraamaan meksikolaisia, yllättää lurjukset leiritulen äärestä ja vapauttaa intiaaninaisen.

Annettuaan roistoille opetuksen saattavat kaverukset intiaaneja heimonsa pariin. Kotimatkalla, joka kulkee mm. apachien ja espanjalaisten muinaisen taistelupaikan kautta, meksikolaiset yrittävät kuitenkin kostaa saamansa kohtelun. Roistojen kohtalona on kuitenkin päätyä koiranputken kasvualustaksi öisen väijytyksen epäonnistuttua.

MURHAAJAN SAAPPAISSA 1992/8/5

Tarina alkaa siitä, kun Tex ja Carson yrittävät selvittää parin keinottelijan likaista peliä Tucsonissa. Tex saa kesken tutkimusten kiireisen sähkeen koskien vanhaa ystävää Montalesia, ja lähtee kiireesti Meksikon puolelle Carsonin jäädessä odottamaan. Käykin ilmi, että kyseessä on taitava juoni, jolla Chihuahuan kuvernööri Zamora ja tämän adjuntantti, eversti Olivera, pyrkivät eroon Montalesista ja valloittamaan aseellisesti koko Sonoran.

Heti rajan ylitettyään Tex joutuu ansaan, ja tämä lavastetaan kahden ruraalin murhaajaksi. Tex joutuu vankilaan kuvernöörin palatsiin, ja tuomitaan farssimaisessa oikeudenkäynnissä teloitettavaksi. Carson saa tästä tiedon Tucsoniin, ja hälyyttää välittömästi myös Kitin ja Tigerin apuun. Yhdessä kolmikko rientää Chihuahuaan, ja tapaa siellä myös Montalesin, joka on jo ryhtynyt toimenpiteisiin Texin pelastamiseksi. Suhteillaan Meksikon presidenttiin Montales saa kumottua kuolemantuomion, ja Tex pelastuu viime hetkellä teloitusryhmän ollessa jo valmiina.

Käy kuitenkin ilmi, että kaikki tämä kuuluu roistojen suunnitelmaan. Nämä luottavat siihen, että Montales ja muut yrittävät pelastaa Texin, ennenkuin tämä joutuu hornamaiseen Escalanten vankilaan keskelle autiomaata. Suunnitelman mukaan myös Montales pidätettäisiin avunannosta "rikolliselle", jolloin tämän maine voitaisiin mustata, eikä koira enää sen jälkeen haukkuisi perään, kun Montales lopullisesti raivattaisiin tieltä. Tex vapautetaankin yöllisen iskun ansiosta paikallisen kapinallisen, Cobra Galindezin, sissiarmeijan avulla. Sattuman avulla Tex saa kuitenkin kuulla, että Galindez on petturi, jonka jälkeen osat pelissä alkavat vaihtua.

Ensin Texin porukka torjuu kuvernöörin joukkojen hyökkäyksen vanhalla kaivoksella, jonne Galindez on houkutellut nämä mukamas turvaan. Sen jälkeen nämä valtaavat Galindezin miesten, jotka ovat tyrmistyneitä kuullessaan pomonsa olevan petturin, avulla Escalanten vankilan. Lopulta vallataan tukevalla vankijoukolla vahvistettuna koko Chihuahua, kun suurin osa kuvernöörin sotilaista on houkuteltu pois paikalta. Lopputuloksena koko roistokopla, mukaan lukien amerikkalaiset keinottelijat, saadaan pidätettyä, ja presidentti antaa väliaikaiset kuvernöörin valtuudet Montalesille.

Seikkailussa on runsaasti viitteitä aikaisempiin tapahtumiin. Pohjaksi kannattaa lukaista esim. tarina Murha Corpus Christissä, alkaen numerosta 1988/12/69.

RIO CONCHO 1992/12/69

Tex ja Carson ratsastavat Holbrookiin vastaanottamaan karjalaumaa, joka on tarkoitettu Navajoille. Kaupungissa nämä tapaavat vanhan tuttunsa, sheriffi Amos Walkerin. Sheriffiltä kaverukset saavat kuulla, että asiat eivät ole parhaalla mahdollisella tolalla. Kaupunkiin on tullut Ray Patton-niminen keinottelija, joka pyrkii saamaan seudun hallintaansa. Erityisesti Patton havittelee John McKenzein maita. Kaiken lisäksi seudulla on esiintynyt karjavarkauksia.

Käy ilmi, että Patton rahoittaa koplaa, joka on varkauksien takana. Roistot ryöstävät John McKenzien karjalauman, joka oli tarkoitettu Texille, ja ajavat lauman rotkoon. Roistot arvaavat McKenzien lähtevän takaa-ajoon ja järjestävät tälle väijytyksen. Tex, Carson ja sheriffi ovat kuitenkin myös jäljittämässä karjavarkaita ja saapuvat paikalle parahiksi tekemään koplasta korpinmuonaa. Pattonin kätyreille tehdään vielä yksi ansa, jonka jälkeen myös pääjehut saadaan telkien taakse.

MUSTAT PAHOLAISET 1992/14/51

Tavanomaista parempi seikkailu Nizzin kynästä. Tex ja Carson etsivät kadonneita kullankaivajia ja karavaanareita erämaassa Texasissa. Saapuessaan erään kullankaivajan mökille nämä löytävät isännän tapettuna, ja jo luurangoksi kaluttuna. Uhri on kuitenkin ehtinyt ennen kuolemaansa kirjoittaa salaperäisen viestin murhaajiensa olinpaikasta. Tätä johtolankaa kaksikko lähtee seuraamaan ja ennen pitkää matka johtaa kallioiseen laaksoon, jonka seinämästä löytyy luolan suuaukko.

Illan jo hämärtyessä Tex ei halua vielä tutkia luolaa, joten kumppanukset majoittuvat laakson keskellä olevalle kalliolle. Tex ja Carson eivät tiedä, että luola johtaakin vehmaaseen laaksoon, jota asuttaa mustaihoisten heimo. Joukko meksikolaisia bandiittoja on liittoutunut heidän kanssaan, ja aseistaa näitä ryöstöretkiä varten. Yön pimeydessä pieni neekerijoukko yrittää hyökätä kaverusten majapaikkaan, mutta tuhoutuu lähes viimeiseen mieheen. Heimo lähtee uuteen yritykseen isomman miesmäärän avulla, ja lopputulos on se, että Carson joutuu vangiksi ja Tex suistuu vuolaaseen koskeen.

Kende-niminen vanhus pelastaa Texin koskesta, ja kertoo tälle heimon tarinan. Alkujaan mustat olivat karanneita orjia, jotka löysivät syrjäisen ja suojaisan laakson, ja ovat eläneet sen jälkeen ilman kosketusta ulkomaailmaan. Rettelöitsijä Thonga päätti kuitenkin lähteä laaksosta, ja sai liittolaisekseen meksikolaiset. Päällikkö Omoko syrjäytettiin, jonka jälkeen heimosta tehtiin rosvojoukko. Tätä ei Kende hyväksynyt, jolloin tämä pakeni omiin oloihinsa.

Vanhuksen avulla Tex harhauttaa heimon soturit väärään paikkaan ja vapauttaa Carsonin. Yhdessä vanhalle päällikölle uskollisten kanssa meksikolaiset surmataan, ja valta palautetaan takaisin Omokolle.

WICKENBURGIN SHERIFFI 1992/16/69

Tex, Carson ja Tiger ovat ajamassa takaa neljää heittiötä, jotka ovat ryöstäneet pankin Prescottissa ja surmanneet sheriffi Jenkinsin. Koska jälkiä ei autiomaassa löydy, päättävät toverukset hajaantua kolmeen suuntaan. Tiger lähtee kohti Wickenburgia, jossa tämä huomaa rosvokoplan saluunassa istumassa kaikessa rauhassa paikallisen sheriffin kanssa. Valitettavasti myös roistot tunnistavat Tigerin, jolloin sheriffi, joka on koplan rikostoveri, yrittää tehdä selvää jälkeä Tigeristä. Tiger joutuu ampumaan sheriffin, ja saa peräänsä roistot sekä muutaman vapaaehtoisen kaupungista.

Tiger ei anna ottaa itseään kiinni, ja pelaa aikaa, jotta Carson ja Tex ehtisivät paikalle. Carson saapuu ensimmäisenä, mutta joutuu roistojen vangiksi. Kaupunkilaisille selviää asioiden oikea laita, jolloin roistot tappavat näistä lähes jokaisen. Tulitaistelu jatkuu, kun Tex saapuu paikalle. Lopulta myös Tiger ehtii mukaan ilonpitoon, jolloin kopla saa matkalipun paistattelemaan päivää sarviniekan halstereille.

< Vuosikerta 1991... Vuosikerta 1993 >