TEX WILLER TARINAT 1991

KUOLEMA VIRRALLA 1991/2/47
YÖN HENGET 1991/5/76
KIRJE VAINAJALTA 1991/9/5
LIEKEHTIVÄ MISSISSIPPI 1991/10/96
KADONNUT POLIISIPÄÄLLIKKÖ 1991/13/4
KÄSI LOUHIKOSSA 1991/16/40

KUOLEMA VIRRALLA 1991/2/47

Kanadan halki on tarkoitus vetää rautatie, mutta tämä ei kuitenkaan ole kaikkien intressien mukaista. Joukko kieroja liikemiehiä yrittää sabotoida yrityksen ja aseistaa mustajalkaintiaaneja sekä vangitsee ratalinjaa kartoittavat henkilöt. Koska yksi kadonneista sattuu olemaan Gros-Jean, niin Jim Brandon kutsuu jälleen ystävänsä Arizonasta apuun.

Texin nelikko lähtee matkaan tietämättä siitä, että Jimin sähke on luettu myös roistojen toimesta. Matkalla Fort MacLeodin linnakkeeseen Texin nelikko ja oppaana toiminut punatakki joutuvat mustajalkojen rajun hyökkäyksen kohteeksi. Kahakan aikana kaverukset ovat joutua useita kertoja opettelemaan harpunsoittoa. Tilanteesta selvitään hiuskarvan varassa, ja matka jatkuu linnakkeen kautta Winnipegiin, jossa käy ilmi, että myös Jim Brandon on kadonnut.

Tämä on myös roistojen vankina laivalla keskellä Winnipegjärveä, ja kaverukset joutuvat uuden ansan seurauksena Jimin seuraksi. Tälläkin kerralla vangitsijat nujerretaan, ja viimein alkaa kiireinen matka pohjoiseen estämään suuren aselähetyksen pääsy mustajaloille. Iloiseksi yllätykseksi Gros-Jean on päässyt itse pakenemaan intiaanikylästä ja liittyy muihin hurjimuksiin, jotka lopulta räjäyttävät aseet ilmaan. Jäljellä on enää taustapirujen pidätys, joista yksi on peräti ministeritasoa.

YÖN HENGET 1991/5/76

Numerossa 5/1985 alkanut seikkailu Kapina Reservaatissa saa jatkoa, kun kuolleeksi luultu noita Zhenda ilmaantuu elävien kirjoihin, ja yrittää entistä kovemmin tehdä pojastaan Saguasta navajojen ylipäällikköä. Velho on muutaman vuoden aikana punonut pirullisia juoniaan ja on nyt liittoutunut alkukantaisen sinaguas-heimon kanssa. Valkoiset luopiot toimittavat fanaatikoille aseita, joiden avulla koko navajo-reservaatti yritetään sytyttää sodan liekkeihin.

Tex ja kumppanit saavat tiedon tapahtumista syrjäisestä Navajo-kylästä, josta Sagua katosi salaperäisesti eräänä yönä. Etsintäpartion miehet löytyvät luolasta pantterien raatelemina. Texin porukka päättää savustaa Zhendan luolastaan ja törmääkin heti alkajaisiksi asekauppiaisiin, jotka laitetaan laulamaan. Tietojen perusteella yritetään tunkeutumista sinaguasien kanjonin seinämillä olevaan kaupunkiin. Menestys on vaihteleva, vaikka hurja väijytys aluksi torjutaan.

Lopulta kolmikko Tex, Kit ja Carson joutuu vangiksi. Zhendan poika on ratkaisevassa roolissa, kun käydään loppuselvittelyjä. Tämä ei halua päälliköksi vaan päästää vangit pakoon. Hurjan takaa-ajon yhteydessä kolmikko käväisee jopa esihistoriallisessa maailmassa.

KIRJE VAINAJALTA 1991/9/5

Texin vanha ystävä, Jim Barnett, on kutsunut tämän Starkvilleen, pieneen kaupunkiin Alabamassa. Kylä on syvän etelän aluetta ja viha mustia kohtaan on ilmiselvää. Myös Carson ratsastaa Texin mukana, mutta valitettavasti Barnettia ei koskaan tavata, sillä tämä on kuollut "onnettomuudessa" vähän aiemmin. Tex ei usko onnettomuuteen ja alkaa tutkia tapahtumia.

Kaverukset majoittuvat vainajan lesken luokse, ja kohta alkaakin tapahtua. Näyttää siltä, että itse Ku Klux Klan terrorisoi seutua, mutta likaisen jutun taustalla on vallan jotain muuta, joka pohjautuu sisällissodan aikoihin: Eräs etelävaltion upseeri, Herman McCook, on lahjottuna johtanut osastonsa suoraan kuolettavaan väijytykseen. Yksi harvoista eloonjääneistä oli juuri Jim Barnett. Kun vuosia myöhemmin McCook ja Barnett törmäävät toisiinsa Starkvillessä, joutuu konna raivaamaan vaarallisen todistajan pois tieltään.

Jim on kirjoittanut kaiken kirjeeseen, jonka Tex saa käsiinsä. Asiat selkiävät ja rangerit päättävät napata konnan tilille teoistaan. Seuraa vielä paljon käänteitä ja laukauksenvaihtoa, ennenkuin juttu lopulta selviää.

LIEKEHTIVÄ MISSISSIPPI 1991/10/96

Rikas laivanvarustaja Coleman palkkaa kätyrinsä ryöstelemään ja tuhoamaan siipirataslaivoja, jotka liikennöivät Mississippiä pitkin. Roistoja johtaa Mathieuksi kutsuttu mies. Colemanin tavoitteena on saattaa kilpailijansa vararikkoon ja napata koko kuljetustoiminta omaan taskuun. Muodon vuoksi rikolliset hyökkäävät myös Colemanin omiin laivoihin tehden kuitenkin vähäistä vahinkoa.

Texin ja Carsonin vanha ystävä Pinkertonin etsivätoimistosta, MacParland, kutsuu kaksikon apuun juttuun, joka on jo vaatinut muutaman agentin hengen. Myös Tex ja Carson yritetään raivata pois tieltä, mutta kaverukset välttävät ansat. Hyvän vihjeen perusteella miehet matkaavat New Orleansiin, jonka rämeillä eräässä haaksirikkoutuneessa laivanhylyssä on Mathieun piilopaikka. Syntyy yöllinen hurja ammuskelu, jonka päätteeksi koplan johtaja on valmis tunnustamaan työnantajaansa Colemania vastaan. Mukana seikkailussa on luonnollisesti myös New Orleansin sheriffi Nat McKenneth.

KADONNUT POLIISIPÄÄLLIKKÖ 1991/13/4

Tämä seikkailu on tyypillinen Claudio Nizzin tekstitys. Kaikki vanhat hahmot on kaivettu esiin historian hämärästä alkaen kapteeni Drakesta, joka tavattiin tarinassa
Timantti-Jimin kosto, alkaen numerosta 8/1974. Onneksi tarinan taso on paremmasta päästä Nizziä.

San Franciscon poliisipäällikkö Tom Devlin on kadonnut, joten Tex ja Carson saapuvat paikalle Mike Tracyn ja Sam Brennanin kutsusta. Devlin on kaapattu, jotta kaksi hämärämiestä, joista toinen on poliisipäällikön varamies, saisi kaupungin hämärät businekset haltuunsa. Kapteeni Drake, joka on Alcatrazin vankilassa, tietää kuitenkin roistojen juonesta. Tämä tarjoaa Texille yhteistyötä vastineeksi vapaudestaan.

Rangerit auttavat vanginvartijoiksi naamioituneena Drakea karkaamaan. Juoni onnistuu, ja seuraavaksi lähdetään ajamaan takaa Albatross-laivaa, jossa Devlin on vangittuna. Tämä luovutetaan Kanadan rannikolla Nootkaintiaanien orjaksi, mutta Tex, Carson ja Draken porukka auttavat tämän karkuun. Edessä onkin enää paluu San Franciscoon, ja rikollisten pidätys.

KÄSI LOUHIKOSSA 1991/16/40

Pankkiryöstäjä Joe Fraser vapautetaan, kun tätä ollaan siirtämässä junalla toiseen vankilaan. Fraser on ehtinyt ennen kiinni jäämistään kätkeä 50 000 dollarin saaliin, ja tämän uudet rikoskumppanit pyrkivät nyt pääsemään osingolle. Kit ja Tiger sattuvat matkustamaan samassa junassa, josta Fraser vapautetaan. Kahakan yhteydessä Kit saa siipeensä.

Tex ja Carson lähtevät viiden roiston jäljille autiomaahan. Käy ilmi, ettei kopla luota toisiinsa, vaan jokainen pyrkii saamaan itselleen koko saaliin. Roistot surmaavat kylmästi toinen toisiaan, kunnes vain kaksi heistä pääsee perille Silver Holen aavekaupunkiin, jonne saalis on kätketty.

Salaperäinen erakko, jolla on vanha kauna Fraseria kohtaan, tekee roistojen olon tukalaksi. Perässä tulleilla rangereilla ei ole paljoa muuta jäljellä kuin hautaustoimet.

< Vuosikerta 1990... Vuosikerta 1992 >