TEX WILLER TARINAT 1996

TEX SUURI 1996/01/03
KOSTON POLULLA 1996/3/5
VALO AVARUUDESTA 1996/4/79
KAUPUNKI ILMAN LAKIA 1996/7/19
KÄÄRMEEN MERKKI 1996/9/3
KUUMAA LYIJYÄ 1996/11/3
ARIZONA LIEKEISSÄ 1996/13/3
MIES ILMAN MENNEISYYTTÄ 1996/15/5

TEX SUURI 1996/1/3

Tämä seikkailu on julkaistu Italiassa alunperin jättikokoisena. Vieraileva piirtäjä on Guido Buzelli.

Tarina alkaa Lexingtonissa, Oregonissa, jossa Pat McRyan on metsurina pienyrittäjä Thompsonin palveluksessa. Tämä on suurissa vaikeuksissa, koska seudun mahtimiehet, Pattersonin veljekset, haluavat päästä puualalla monopoliasemaan keinolla millä hyvänsä. Nämä ovat jo järjestäneet kolmen Thompsonin työmiehen kuoleman "onnettomuuksissa". Kun kaikki loput työntekijät hylkäävät peloissaan työnantajansa, päättää Pat pyytää apua Arizonasta.

Tex ja Carson hyppäävätkin ensimmäiseen junaan, ja saapuvat sopivasti paikalle, kun Pattersonien lakimies suostuttelee Thompsonia myymään omaisuutensa työnantajalleen. Lakimies saa kevyttä hierontaa, joka herättää Thompsonit ottamaan muukalaisista selvää. Kuullessaan, minkä tason miehiä heillä on vastassaan, Pattersonit palkkaavat kätyrinsä toimittamaan kumppanukset turpeen alle. Yritykset epäonnistuvat surkeasti, ja nyt entisistä metsästäjistä tuleekin riistaa. Toinen rahamiehistä turvautuu likaiseen keinoon, ja päättää kaapata Thompsonin tyttären. Tajutessaan, että roistot surmaavat tytön joka tapaksessa, Tex ryhtyy uskaliaaseen yritykseen ja tunkeutuu yön pimetessä lurjusten päämajaan. Toinen pääkonnista kuolee pian lyijyn aiheuttamaan suolitukokseen, ja toinen saa surmansa läheisellä joella valtavien tukkien murskaamana. Tyttö saadaan onneksi vapautettua vahingoittumattomana.

KOSTON POLULLA 1996/3/5

Palkkionmetsästäjä Monty Maker raiskaa ja surmaa intiaanitytön Tascosan kauppa-asemalla. Tämä lavastaa nuoren Ray Talbergin syylliseksi. Kun Talberg etsintäkuulutetaan, palkkionmetsästäjä lähtee hänen jäljilleen, ja yrittää tukkia nuorukaisen suun ennenkuin tämä pääsee kertomaan totuuden. Haaskalintu ei kuitenkaan tiedä, että kostoa janoavat myös Apachet, jotka tietävät oikean syyllisen ja ovat hänen jäljillään. Joukkoa johtaa Hondo, jonka myös Tex ja Carson tuntevat. Siksi nämä hälytetäänkin apuun, ennenkuin selkkaus paisuu intiaanisodaksi.

Apachit saavat palkkionmetsästäjän melkein jo kiinni, mutta valitettavasti ratsuväkiosasto tulee väliin. Tex ja Carson saavat kuulla, että Talberg on paennut Piman seudulle entisen tyttöystävänsä luokse syrjäiselle maatilalle, ja yrittävät ehtiä paikalle ennen Makeria. Tämä vetää kuitenkin pidemmän korren, ja ehtii ensin kätyreidensä kanssa. Karkulainen ei kuitenkaan antaudu suosiolla, ja syntyy tulitaistelu roistoja vastaan. Myös rangerit tulevat sopivasti paikalle ja päästävät ilmat pihalle lähes koko joukkiosta. Vain palkkionmetsästäjä jää henkiin, ja pakenee panttivangin turvin. Pakomatka päättyy kuitenkin lyhyeen, sillä Hondon Apache-joukko saa hänet kiinni ja surmaa asiaankuuluvan kidutuksen jälkeen. Tex saa onneksi houkuteltua intiaanit takaisin reservaattiin verityön jälkeen.

VALO AVARUUDESTA 1996/4/79

Avaruudesta tipahtaa meteoriitti, joka osuu suoraan kaivoon syrjäisellä Good Waterin kauppa-asemalla. Meteoriitti sisältää vaarallisia, nopeasti leviäviä pieneliöitä. Ensimmäisenä saastuneen veden uhriksi joutuu Link Johnsonin kopla, joka on ryöstänyt pankin Silver Bellissä. Tex ja Carson ajavat roistoja takaa, ja saartavat nämä sisälle kaupparakennukseen. Piirityksen aikana roistot juovat pilaantunutta vettä, ja saavat tappavan loisen sisäänsä.

Loinen ottaa nopeasti isäntänsä valtaansa, ja muuttaa tämän eräänlaiseksi zombieksi. Uhri tulee täyteen kasvaimia, ja yrittää joko levittää tautia muihin elollisiin olentoihin, tai käyttää niitä ravinnokseen. Myrkytyksen saanut imee uhrinsa kuivaksi verestä ja nesteistä. Näyttää myös siltä, että tämän salaperäisen olennon vallassa olevilla on yli-inhimilliset voimat eivätkä luoditkaan pysty vahingoittamaan niitä.

Tex ja Carson saavat ammuttua kaksi roistoista, mutta yksi pääsee pakenemaan, ja levittää tartunnan läheiseen Papago-kylään. Ei kestä kauaa, kun intiaanit saavat tartunnan ja levittävät taudin uhriensa välityksellä Silver Bellin kaupunkiin. Kaupungissa leviää paniiki, mutta onneksi käy selville, että zombiet pystyy surmaamaan päähän ampumalla. Sen jälkeen ei kestäkään kauan, kun "hirviöt" on hävitetty ja ruumiit tuhottu polttamalla. Lopuksi tuhotaan vielä kaivo, josta kaikki sai alkunsa.

KAUPUNKI ILMAN LAKIA 1996/7/19

Rosvojoukko on ottanut hallintaansa Saffordin kaupungin. Myös kaupungin sheriffi on roistojen palkkalistoilla, ja monta lainkuuliaista asukasta on joutunut paikallisen hautaustoimiston asiakkaaksi ennen aikojaan. Tex ja kumppanit saavat tehtäväkseen palauttaa laki ja järjestys kaupunkiin. Niinpä koko nelikko lähtee kohti Saffordia.

Ensimmäinen etappi on vanhan ratsuväen kersantin, Nathan McCormickin, mökki Waipa Creekin varrella. Tämä on joutunut hankaluuksiin Saffordin mahtimiehen, Paul Morrisonin, kanssa. Niinpä rangerit toivovatkin saavansa tarpeellisia tietoja vanhalta tutultaan. Niitä saadaankin, mutta sitä ennen sankarimme joutuvat tekemään selvää Apache-joukkiosta, joka hätistelee McCormickia Morrisonin palkkaamana.

Ex-kersantin neuvosta kumppanukset lähtevät kohti Bill Gormanin hevosranchia. Myös Gorman kuuluu koplaan, mutta laulaa pian tietonsa, kun Tex kuulustelee tätä. Gorman ehtii kuitenkin varoittaa seuraavaa kätyriä matkan varrella. Roistot päättävät tehdä väijytyksen, mutta rangerit haistavat palaneen käryä, ja osat vaihtuvat. Tuloksena on jälleen lisää työvoimaa vanhan vihtahousun lämmittämöön.

Yksi roistoista pääsee kuitenkin karkuun, ja vie sanan Saffordiin. Pääroisto Morrison palkkaa nyt ison miesjoukon tekemään selvää sankareistamme. Tex ja kumppanit livahtavat kuitenkin väijytyksen läpi postivaunuissa, naamioituneena tavallisiksi matkustajiksi. Perillä kaupungissa nämä panevat kieron sheriffin ja Morrisonin telkien taakse alle aikayksikön. Seuraa enää kova tulitaistelu, jossa loputkin konnista saavat menolipun hornaan.

KÄÄRMEEN MERKKI 1996/9/3

Pitkästä aikaa taas hyvä seikkailu Claudio Nizzin kynästä. Harvinaisen herkun kruunaa vielä Galleppinin piirros.

Partio sinitakkeja saa surmansa vuorilla Meksikon puolella. Koska asiaa ei voi tutkia virallisesti, hälytetään Tex ja Carson apuun. Käy ilmi, että sinitakit saivat surmansa, koska eksyivät liian lähelle meksikolaisen roiston, Loteron, piilopaikkaa vuoriston uumenissa. Loterolla rahoittaa alkemisti Sebastianin kokeita. Tämä on vuosia aikaisemmin ryöstänyt luostarista harvinaisen kirjan, joka opastaa, kuinka kultaa voi valmistaa keinotekoisesti.

Tex ja Carson aloittavat tutkimuksensa Aqua Prietassa. He saavat siellä peränsä Loteron kätyrit, mutta haistavat ansan. Hyökkäys meksikolaisen Moranon ranchille onnistuu, mutta tutkimukset vetävät vesiperän. Niinpä kumppanukset päättävät matkata Pilaresiin kysymään neuvoa El Moriscolta. Tämä onkin tietoinen luostarista kadonneen kirjan tarinasta, ja osaa neuvoa rangerit eteenpäin.

Seuraavana Tex ja Carson matkaavat Casas Grandeen, joka on lähellä ryöstettyä luostaria. Valitettavasti roistot osaavat ennakoida vastustajan liikkeet, ja virittävät heille ansan kaupungin ulkopuolella. Tilanne näyttää jo pahalta, kunnes Kit ja Tiger saapuvat apuun. Ammuskelussa jää henkiin vain yksi meksikolainen, joka lyhyen kuulustelun jälkeen paljastaa koplan pesäpaikan sijainnin, ja paikalle viritetyt ansat. Koska meksikolaiset pyssymiehet on pantu ihailemaan koiranputkien juuria, on Texillä ja kumppaneilla helppo työ eliminoida myös paikkaa vartioivat Yaqui-intiaanit. Lotero saa surmansa ammuskelussa, ja Sebastian jää käärmeiden uhriksi kesken pakonsa.

KUUMAA LYIJYÄ 1996/11/3

Morgan Slattery on alistanut valtaansa koko Serenityn kaupungin. Myös kaupungin pormestari ja muut isokenkäiset ovat hänen palkkalistoillaan. Tex ja Carson saapuvat vahingossa kaupunkiin juuri, kun Slatteryn porukka yrittää lynkata erään putkaan laitetun miehen. Kaupungin sheriffi on rangereiden vanha tuttu, joten nämä sekaantuvat välittömästi asiaan. Slattery saa pahasti nenilleen, ja päättää näyttää rangereille pelastaakseen kasvonsa. Ensimmäinen yritys epäonnistuu, mutta toisen seurauksena Tex ja Carson joutuvat perääntymään kaupungista.

Kyseessä on kuitenkin juoni, sillä myös Kit ja Tiger ovat lähistöllä. Niinpä nelikko hyökkää yön pimetessä Slatteryn ranchille houkutellakseen tämän kätyrit pois kaupungista. Kun se tapahtuu, Tex ja kumppanit poistavat jäljelle jääneet roistot pelistä yksi kerrallaan. Edessä on kuitenkin väistämättä tulitaistelu, jonka seurauksena Slattery saadaan vangiksi ja tämän kätyrit lähetetään saapasmäkeen. Nähdessään kaupungin mahtimiehet voitettuna, päättävät kaupungin asukkaat ruveta toimiin. Kun suurin osa roistoista palaa kaupunkiin turhan takaa-ajon jälkeen, he havaitsevat ratsastaneensa suoraan väijytykseen. Verenvuodatukselta kuitenkin vältetään, sillä Slatteryn oikea käsi haastaa Texin kaksintaisteluun. Nähdessään pomonsa haukkaavan hiekkaa päättävät loput roistot luikkia tiehensä vähin äänin.

ARIZONA LIEKEISSÄ 1996/13/3

Matkalla Tucsoniin Tex ja Carson osuvat paikalle, kun lauma heittiöitä hyökkää päällikkö Naichen intiaanikylään. Roistojen tarkoituksena on surmata kaikki kylän asukkaat. Kyseessä on osa Tucsonin isokenkäisten rahoittamaa salaliittoa, jolla yritetään lietsoa levottomuuksia intiaanien ja valkoisten välille. Hyökkäys kylään kuitenkin epäonnistuu Texin ja Carsonin harventaessa hyökkääjien riviä.

Rangereiden matka Tucsoniin liittyy samaan aiheeseen. Kaupungissa nämä tapaavat Washingtoninista tulleen lähettilään, John Adamsin. Tämän tehtävänä on neuvotella reservaatista karanneen Apachepäällikkö Delshayn kanssa ja houkutella tämä palaamaan. Tex ja Carson tarvitaan apuun järjestämään tapaaminen, sillä nämä nauttivat myös intiaanien luottamusta.

Rauhansopimus ei kuitenkaan sovi roistokoplan suunnitelmiin. Sillä aikaa kun Tex ja Carson neuvottelevat Delshayn kanssa, luopiointiaani Ojo Blanco surmaa lähettiläs Adamsin ja vanhan tietäjä Punasarven. Syy vieritetään Delshayn niskoille, jotta armeija voisi puuttua peliin. Suunnitelma onnistuu täysin, mutta onneksi armeijaa johtava kenraali Crook ei saa välitöntä toimintalupaa Washingtonista. Sitä odotellessa rangerit käväisevät Meksikossa puristamassa roistojen kätyriltä tärkeitä tietoja. Paluumatkalla Ojo Blancon intiaanit hyökkäävät kaksikon kimppuun keskellä karua erämaata. Tilanne näyttää jo epätoivoiselta, kunnes Cochise saapuu paikalle joukkonsa kanssa ja tekee selvää jälkeä luopiointiaaneista. Hyökkäyksessä jää henkiin vain konnien valkoinen yhdyshenkilö, joka johti iskua Naichen kylään. Tältä saadaan täysi tunnustus ja kaikkien salaliittolaisten nimet. Tarinan loppunäytös tapahtuu Fort Grantin linnakkeessa, jossa napataan kiinni roistojen kätyrinä toiminut kapteeni.

MIES ILMAN MENNEISYYTTÄ 1996/15/5

Tex ja kumppanit ajavat takaa asekauppiaita Pohjois-Arizonassa. Valitettavasti roistot saavat vangiksi heitä jäljittämässä olleen Tigerin, ja vievät tämän piilopaikkaansa Little Colorado-joen varrelle. Seuraa uskalias pelastusoperaatio, joka kuitenkin epäonnistuu osittain. Sekä Tex, että Kit haavoittuvat hurjassa tulitaistelussa roistoja vastaan. Myös roistoille käy huonosti, ja vain pääkonna Simon Gentry pääsee pakenemaan. Valitettavasti haavoittunut Kit tipahtaa jokeen, ja katoaa jäljettömiin.

Etsinnätkään eivät tuota tulosta, joten Kitiä pidetään jo kuolleena. Tämä on kuitenkin elossa, sillä Ute-päällikkö Lättänenän Tytär, Kuunkukka, pelastaa hänet joesta ja hoitaa kuntoon. Ikävä kyllä Kit on saanut muistinmenetyksen, eikä muista mitään menneisyydestään. Tämä pääsee pian Ute-heimon suosioon, mutta joutuu samalla kahnaukseen Mustan Kotkan kanssa, joka on mustasukkainen Kitille Kuunkukan iskettyä silmänsä tähän.

Musta Kotka havittelee heimonsa päällikkyyttä, ja ryhtyy yhteistyöhön asekauppias Gentryn kanssa, joka tunnistaa Kitin. Tex, Carson ja Tiger houkutellaan Ute-kylään ilmoittamalla, että Kit on hengissä. Mustan Kotkan johtamat luopiointiaanit tappavat päällikkö Lättänenän, ja virittävät ansan Texille. Tarkoituksena on vierittää syy päällikön kuolemasta Yön Kotkan niskoille. Väijytys kuitenkin epäonnistuu, ja kolmikko pääsee pakenemaan hurjan tulitaistelun jälkeen.

Valitettavasti Kit potee edelleen muistinmenetystä, ja pitää Texiä syyllisenä tyttöystävänsä isän kuolemaan. Tämä hyökkää Texin kimppuun, mutta jää alakynteen. Kamppailussa saatu kova isku palauttaa kuitenkin tämän muistin. Luopiointiaanien suunnitelma paljastuu Uteille, joten Musta Kotka joutuu pakenemaan Kuunkukka panttivankinaan. Kit saa tämän kuitenkin kiinni, ja surmaa kaksintaistelussa. Valitettavasti myös Gentry saapuu paikalle, ja aikoo ampua Kitin. Tämä onnistuisikin, ellei Kuunkukka heittäytyisi väliin. Tyttö saa Kitille tarkoitetun luodin. Seuraavaa luotia roisto ei enää ehdi ampua, sillä Tex tulee paikalle ja lähettää hänet hornaan yhdellä laukauksella. Valitettavasti Kuunkukka saa surmansa Kitin suureksi murheeksi.

< Vuosikerta 1995... Vuosikerta 1997 >