TEX WILLER TARINAT 1995

CARSONIN MENNEISYYS 1995/2/5
OKLAHOMA! 1995/5/5
KAUHUA! 1995/8/5
YUKONIN ERÄMAA 1995/10/5
TEHTÄVÄ BOSTONISSA 1995/12/87
TULAC 1995/14/99

CARSONIN MENNEISYYS 1995/2/5

Jälleen uusi tekstittäjä on astunut remmiin. Tällä kertaa tuloksena on kuitenkin positiivinen yllätys, loistava omaperäinen seikkailu, suorastaan parhaiden Bonelli-tarinoiden tasoa. Myös piirtäjä Marcello hallitsee tehtävänsä. Tarinassa ei nimestä huolimatta käsitellä niinkään Kit Carsonin nuoruudenvaiheita, vaan erästä tapahtumaa, jota Carson aikanaan selvitteli. Carsonin nujertama roistokopla kerää vuosia myöhemmin voimansa uudestaan, ja tapahtumiin pääsevät osallistumaan nyt myös Tex ja Kit Willer.

Kaikki alkoi noin 25 vuotta aikaisemmin, kun Tex ja Carson eivät olleet vielä tavanneet toisiaan. Carson vaikutti tuolloin Bannockin kaupungissa Montanassa, joka oli tyypillinen kultakuumeen nostattama kaupunki. Lakia ja järjestystä oli seudulla tuolloin vaikea valvoa, sillä lukuisat kullankaivajat houkuttelivat paikalle myös sankoin joukoin rosvoja. Nämä olivat alituisena uhkana, kun kultaa liikuteltiin paikasta toiseen. Parhaiten organisoitu oli ns. Viattomien kopla, johon kuului yli sata miestä. Näillä oli toimiva verkosto, johon kuului tiedottajia ja urkkijoita ympäri seutua ilmoittamassa, jos kultalähetys lähti jostain liikkeelle. Roistoilla oli myös oma koodikielensä, jonka avulla miehet, jotka eivät aina edes tunteneet toisiaan, pitivät yhteyttä.

Carson metsästi alkujaan lihaa seudun kullankaivajille, mutta koska työt vähenivät roistojen ansiosta, tämä värvääntyi postivaunujen turvamieheksi. Tätä kautta Carson alkoi jahdata Viattomien koplaa, ja nuoruuden innolla alkoi saavuttamaan hyviä tuloksia. Valitettavasti kaupungin sheriffi ja Carsonin ystävä, Ray Clemmons, oli yksi koplan jäsenistä, joten kaikki muuttui eräänä yönä. Sheriffin miehet yrittivät murhata Carsonin samalla kun toinen porukka yritti ryöstää suuren kultalähetyksen. Molemmat yritykset menivät myttyyn, jolloin roistot saivat äkkilähdön kaupungista. Kaupunkilaiset ottivat nyt oikeuden omiin käsiinsä, ja ne koplan kätyrit, jotka eivät ehtineet paeta, ripustettiin köyden päähän alle aikayksikön. Mutta koska sheriffi ryösti lähtiessään pankin, ja kultasuonet alkoivat ehtymään, niin Bannockista tuli nopeasti taas aavekaupunki.

Tapahtumat jatkuvat nyt 25 vuotta myöhemmin. Ex-sheriffi Clemmons on palannut Euroopasta, koska rahat ovat päässeet loppumaan. Tämä päättää kaivaa lisää kilisevää Bannockin lähellä sijaitsevasta kaivoksesta, jonne tämä kätki suuren osan ryöstösaaliista. Eräs viattomien koplan jäsen on kuitenkin pitänyt vanhaa hylättyä kavosta silmällä kaikki nämä vuodet. Koplan muut jäljellä olevat jäsenet kootaan taas yhteen sanomalehti-ilmoituksella käyttäen vanhaa Viattomien koodikieltä. Tarkoituksena on panna Clemmons maksamaan siitä, että tämä häipyi rahojen kanssa, ja jätti muut nuolemaan näppejään.

Tucsonissa eräs koplan jäsen, jonka veljen Carson tappoi vuosia aikaisemmin, päättää tasata tilit matkallaan Bannockiin. Carson vetää kuitenkin pidemmän korren, ja löytää miehen taskusta koplan lehti-ilmoituksen, ja oivaltaa heti asiayhteyden. Tämä jättää viestin Willereille, ja lähtee aikaa tuhlaamatta Montaanaan. Tällä välin myös roistot ovat ehtineet paikalle, ja kun myös Tex ja Kit ehtivät lopulta Bannockiin, on soppa valmis. Carson ja entinen sheriffi yhdistävät vielä kerran voimansa, koska roistot kidnappaavat sheriffin tyttären. Raunioituneen kaupungin keskellä alkaa nyt mielenkiintoinen taistelu, jossa roistot napsitaan pois pelistä yksi kerrallaan.

OKLAHOMA! 1995/5/5

Tex ja Carson saapuvat paikalle, kun Oklahoman rajalle matkustava uudisasukasperhe saa kimpuunsa rosvolauman. Perheen isä saa surmansa, mutta roistot ammutaan yhtä lukuunottamatta, joka pääsee pakenemaan. Valitetavasti muutama perhe on jo aikaisemmin saanut surmansa saman koplan toimesta. Kaikki liittyy siihen, että Oklahoman raja avataan muutaman päivän kuluttua kertarysäyksellä uudisasukkaille. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset: Ensiksi palstalle ehtinyt saa rekisteröidä maa-alueen itselleen.

Tex ja Carson päättävät auttaa Paxtonien perhettä, kun silmänkantamattomiin ulottuva ihmismassa lähtee tykinlaukauksen saattelemana matkaan. Ajo on kovaa ja säälimätöntä, mutta rangerien kokemuksen avulla Paxtonit, ja muut näiden tuntemat perheet pääsevät lopulta parhaille paikoille. Rautatiepomo Cummingsin miehet yrittävät sabotoida matkaa viimeiseen asti, sillä myös Cummings havittelee samoja tiluksia keinoja kaihtamatta.

Guthrien kaupunki nousee lähelle salamavauhtia, ja kohta rangerit joutuvatkin lukuisiin yhteenottoihin roistojen kanssa. Selviää, että Cummings on vastuussa myös uudisasukkaiden murhista hämätäkseen erään geologin murhan pelkäksi yhteensattumaksi. Kyseinen geologi nimittäin sai aiemmin selville, että tietyillä maa-alueilla on öljyesiintymiä, joita Cummings nyt havittelee. Tämä kaikki selviää pian myös Texille, ja kohta pääkonna havaitsee, että kopla on tuhottu ympäriltä ja takaa-ajajat lähestyvät.

KAUHUA! 1995/8/5

Aikaisemmin esitetty toive ei toteutunut, sillä Medda on tehnyt tämänkin seikkailun tekstin. Onneksi taso on selvästi kohentunut edelliskerrasta, joten annetaanpa Meddalle uusi mahdollisuus.

Erään murhamiehen takaa-ajo tuo Texin Glenwoodin kaupunkiin Coloradoon. Mies joutuukin koiranputkien raaka-aineeksi alle aikayksikön, mutta uudet visaiset ongelmat odottavat Texiä. Ensiksikin, paikallinen sheriffi on surmattu. Toiseksi, paikallisen mahtimiehen, Vance Holdenin, työnjohtaja istuu putkassa odottamassa oikeudenkäyntiä taposta, ja tämän isäntä haluaa alaisensa vapaaksi. Kolmanneksi, seudulla riehuu salaperäinen "Teurastaja", joka tappaa ilotyttöjä ja silpoo näiden ruumiit. Ongelmat selvittääkseen Tex ottaa vastaan sheriffin vakanssin.

Kaupunkiin saapuu myös KILPAILEVAT KOPLAT seikkailussa esiintynyt Herbert Addison, joka lehtimiehen ominaisuudessa on teurastajan jäljillä. Addisonin, ja vanhan apulais-sheriffin ansiosta Texin tutkimukset alkavatkin edistyä. Teurastaja iskee tällä välin kuitenkin pariin uuteen uhriin. Kun Holdenin miehet saapuvat lopulta kaupunkiin vapauttaakseen kaverinsa, alkaa vimmattu ammuskelu. Ammuskeluun liittyy myös Sally Barlow-niminen nainen, jolta Holdenin kätyrit polttivat talon. Kun Holden, ja puolet karjapaimenista saavat lyijymyrkytyksen, niin lopuilta katoaa into jatkaa taistelua. Tex pääsee nyt rauhassa jatkamaan Teurastajan jäljittämistä, ja lopulta Addisonin suureksi järkytykseksi käy ilmi, että julma murhaaja onkin Sally Barlow.

YUKONIN ERÄMAA 1995/10/5

Kuoleva geologi paljastaa Yukonissa Gros-Jeanille satumaisen kultalöydön sijainnin, ja pyytää tätä toimittamaan tiedon tyttärelleen San Franciscoon. Aarteen jäljillä on myös joukko kahdella jalalla käveleviä haaskalintuja, joten Gros-Jean lähettää sähkeen reservaattiin ja kutsuu apuunsa koko nelikon. Nämä lähtevätkin heti matkalle.

Matka taittuu meritse pitkin länsi-rannikkoa, ja sattuman oikusta samaan laivaan eksyy myös geologin tytär, Linda Colter. Perillä Skagwayssa Gros-Jeanista ei kuitenkaan näy vilaustakaan. Tämä on jäänyt roistojen vangiksi ja kuljetettu syrjäiseen paikkaan, jossa hänestä yritetään puristaa ulos kultaesiintymän sijainti. Rangereiden henkilöllisyys käy nopeasti selville roistoille, ja kohta sankareistamme yritetään tehdä hiljaisia poikia. Suunnitelmat epäonnistuvat, mutta valitettavasti Linda jää heittiöiden vangiksi, ja viedään Gros-Jeanin seuraksi.

Tex ja kumppanit lähtevät pitkään takaa-ajoon erämaiden halki, ja onnistuvat vapauttamaan Gros-Jeanin ja Lindan eräältä syrjäiseltä kauppa-asemalta. Takaa-ajo jatkuu, sillä pääkonnat ovat ehtineet lähteä jokea pitkin kohti erästä sammunutta tulivuorta, jonka kraaterissa kulta sijaitsee. Valitettavasti roistot päättävät käyttää dynamiittia kaivuuvälineenä, jolloin tulivuori herää surmaten tunkeutujat. Tex ja kumppanit pääsevät juuri ja juuri alta pois, mukanaan laukullinen kultaa, joka annetaan kuolleen geologin tyttärelle.

TEHTÄVÄ BOSTONISSA 1995/12/87

Tex ja Carson ovat matkanneet talviseen Bostoniin suorittamaan salaista tehtävää. Tavoitteena on löytää luopionavajo Wayneka, joka on mukana aseita Meksikoon salakuljettavassa koplassa. Toverukset pääsevätkin intiaanin jäljille melkein heti. Jahtia kuitenkin mutkistaa kaupungin poliisipäällikkö, kapteeni Corbett, joka myöskin kuuluu rikollisjärjestöön. Koplan johtaja on kuitenkin varakas liikemies, Paul Beaumont. Huomatessaan, että rangerit ovat päässeet waynekan jäljille, intiaani eliminoidaan samantien jottei tämä alkaisi laulamaan.

Asiat alkavat kuitenkin selvitä, kun Tex ja Carson törmäävät mustaan Pinkertonin agenttiin, Pierre Touissantiin. Hänen avustuksellaan napataan kiinni eräs koplan kätyreistä, joka pienen "suostuttelun" jälkeen paljastaa, milloin seuraava aselaiva on tulossa Euroopasta. Niinpä kaksikko nouseekin laivalle heti, kun se saapuu satamaan. Syntyy hurja tulitaistelu, jossa suurin osa koplasta saa lyijymyrkytyksen, ja loput lähtevät hakkaamaan sepeliä. Itse pääroisto ehtii kuitenkin paeta, mutta saa surmansa kesken pakomatkan, kun erään murhatun miehen tytär päättää tasata tilit.

TULAC 1995/14/99

Tex ja Tiger matkaavat Arizonassa lähellä Meksikon rajaa. Tulacin pikkukaupungissa joukko palkkionmetsästäjiä tappaa kylmäverisesti pari armeijan karkuria aivan matkalaisten silmiensä edessä. Kun käy ilmi, että palkkionmetsästäjiä johtaa pahamaineinen puoliverinen intiaani, Mickey Finn, Tex kiinnostuu asiasta.

Tex saa kuulla, että 40 sotilasta on karanut Fort Craigin varuskunnasta puoli vuotta aikaisemmin säälimättömän kovan kohtelun takia. Normaalisti asia painettaisiin villaisella, mutta linnakkeen komentaja, majuri Craig, päättää kostaa karkaamisen henkilökohtaisesti, ja palkkaa kurkunkatkojat avukseen. Sadistiselle majurille ei riitä, että karkurit saadaan kiinni, vaan tämä haluaa heille uuden palveluspaikan kuuden jalan syvyyteen.

Tex löytää kuitenkin ensimmäisenä karkureiden leiripaikan Coronado-vuorilta, jonne sotilaat ovat paenneet perheineen. Valitettavasti myös takaa-ajajat löytävät piilopaikan, ja ammuskelu alkaa. Texillä on myös se ongelma, että palkkionmetsästäjillä on laki puolellaan, joten näitä ei voi passittaa suinpäin hornaan. Yön pimeydessä koko leiri livahtaa roistojen nenän edessä, ja suuntaa kohti Meksikoa. Seuraa kova takaa-ajo karussa ympäristössä. Lurjukset saavat pakenijat viimein kiinni, mutta eivät huomaa, että ollaan ylitetty maiden välinen raja. Tällöin Yhdysvaltojen puolella annetut valtuudet eivät enää päde, joten Texillä ja kumppaneilla on vapaat kädet ammuskella. Syntyy kova taistelu, jonka tuloksena suurin osa roistoja lähtee tervehtimään sarviniekkaa, mukaanlukien Mickey Finn.

< Vuosikerta 1994... Vuosikerta 1996 >