TEX WILLER TILASTOT

Suomessa julkaistut seikkailut ilmestymisjärjestyksessä
Mukana ei ole niitä tarinoita, jotka ovat ilmestyneet vain Italiassa. Suomenkieliset nimet toimivat linkkeinä tarina-lyhennelmiin.

Seikkailut alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä
Mukana tilastossa ovat myös ne tarinat, jotka ovat Suomessa jääneet julkaisematta. Nämä on merkitty punaisilla kirjaimilla. Erikois-albumeista mukana ovat kuitenkin vain ne seikkailut, jotka on julkaistu myös Suomessa.

Tarinat pituusjärjestyksessä

Oheiset kolme linkkiä tuovat ruutuun seikkailukohtaiset tilastot. Ne sisältävät seuraavat kohdat:

Tarinan nimi on yleensä peräisin siitä numerosta, jossa seikkailu alkaa. Joissain harvoissa tapauksissa seikkailu on saanut paremman nimen alkuperäisen johtaessa täysin harhaan.

Seikkailuiden pituus on pyritty laskemaan mainoksista puhdistettuna. Silti noin sivun mittaiset heitot ovat vielä mahdollisia. 50-luvun numerot on muutettu nykylehteä vastaavaksi siten, että aina kolme vanhaa sivua vastaa yhtä nykysivua, jotta seikkailuiden pituudet olisivat vertailukelpoisia. Huomaa, että joissakin Suomessa ilmestyneissä seikkailuissa on vähemmän sivuja, kuin alkukielellä. Näistä on olemassa oma tilastonsa sekalaista-osastossa.

Piirtäjät ja teksittäjät saattavat olla lyhenteinä. Katso tekijöiden täydelliset nimet heitä esittelevästä sivusta. Joissakin tapauksissa samaa tarinaa on piirtänyt kaksi eri henkilöä.

Jos seikkailussa on mukana keskeinen sivuhenkilö (kaikki paitsi Tex itse ovat sivuhenkilöitä, koska tämä on ainoana mukana jokaisessa tarinassa), niin kyseinen sivuhenkilö on merkitty kirjainlyhenteenä seikkailun kohdalle. Lyhenteet ovat:
C: Kit Carson
T: Tiger-Jack
K: Kit Willer
J: Jim Brandon
P: Pat MacRyan
G: Gros-Jean
M: Mefisto
E: El Morisco
Joissain seikkailuissa sivuhenkilö saattaa pelkästään vilahtaa alussa tai lopussa. Tällöin on aina tulkintakysymys voidaanko henkilö laskea mukaan tilastoon.

Italiankielisistä nimistä on jätetty pois kieleen liittyvät erikoismerkit. Tämä on tietysti yhtä moukkamaista kuin se, että joku ulkomaalainen korvaisi Ä- ja Ö-kirjaimet A- ja O-kirjaimilla. En yksinkertaisesti viitsinyt alkaa koodaamaan näitä kirjaimia siten, että ne näkyisivät varmasti oikein jokaisella selaimella.

Huomaa, että Italiankieliset lehdet numeroidaan juoksevan järjestysnumeron, eikä vuosiluvun mukaan. Italiassa on julkaistu tähän mennessä n. 450 numeroa, sekä muutamia erikois-albumeja, joille on aivan oma numerosysteeminsä.