TEX WILLER TARINAT, SUURALBUMIT

Vuosiluku viittaa kirjan ilmestymisvuoteen, ja numero siihen normaalilehteen, jossa kirjaa on ensimmäisen kerran mainostettu.

KADONNUT PUEBLO 11/1998
SININEN TAKKI, PUNAINEN SYDÄN 13/1999
KAUHUN LAAKSO 12/2000
TAPPAJIEN VERISILLÄ JÄLJILLÄ 5/2001
VIIMEINEN KAPINALLINEN 11/2001

KADONNUT PUEBLO 11/1998

Professori Montoya löytää meksikolaiselta lähetysasemalta vanhan aarrekartan. Aarteen ovat kätkeneet espanjalaiset jesuiitat yli 100 vuotta aikaisemmin. Kätköpaikka on hylätty pueblo keskellä Tumacacorin autiomaata, lähellä Meksikon rajaa. Professorin tarkoituksena on noutaa aarre museolle, joten tämä on saapunut Tubacin kaupunkiin organisoimaan pientä retkikuntaa etsintää varten. Kaupungin lähellä asuu myös vanha papago-tietäjä, jolta professori käy varmistamassa kartan aitouden. Valitettavasti myös roistot saavat vihiä aarteesta, ja päättävät liikemies Jacksonin johdolla pistää sen parempaan talteen. Roistot soluttavat kätyrinsä retkikunnan oppaaksi, ja hyökkäävät vielä papagokylään kaappaamaan vanhan intiaanin, jolta puristetaan lisätietoja aarteesta.

Tex ja Carson ovat lähettyvillä, kun hyökkäys tapahtuu ja alkavat tutkia asiaa. Roistot ovat jättäneet selvät jäljet, joita rangerit seuraavat helposti. Kun lurjukset huomaavat takaa-ajajat, nämä yritetään nitistää useampaankin otteeseen, mutta tuloksetta. Valitettavasti retkikunta ehtii sillä välin jo lähteä matkalle, ja saa peräänsä pääosan koplasta. Roistot tavoittavat aarteenetsijät ensimmäisessä yöleirissä, nappaavat kartan, ja surmaavat kylmäverisesti kaikki retkikunnan jäsenet.

Tex ja Carson seuraavat roistoja pitkin autiomaata, mutta eivät saa heitä kiinni ennenkuin nämä ehtivät perille vuoristoon, jossa aarrepueblo sijaitsee. Tämä ei kuitenkaan pelasta roistoja, jotka alkavat potkaista tyhjää yksi toisensa perään. Ensimmäinen saa surmansa, kun koplan kesken syntyy kiistaa aarteen jakoperusteista. Toinen joutuu aarteen salaperäisen vartijan uhriksi keskellä yötä. Kolmas kuolee tippuessaan aarteen suojaksi viritettyyn ansaan. Kaksi jäljelle jäänyttä löytää aarteen, mutta joutuu samassa kahnaukseen vanhan intiaanin kanssa, joka vartioi aarretta. Nämä pelastuvat loukusta dynamiitin avulla, mutta saavat heti rangerit niskoilleen. Yksi Texin ampumista luodeista osuu roiston vyöllä roikkuvaan dynamiittiin, jolloin koko pueblo jää sortuvan vuoren alle. Tex ja Carson pelastuvat hädintuskin, ja ovat ainoat aarteen jäljille lähteneet, jotka säilyvät hengissä.

SININEN TAKKI, PUNAINEN SYDÄN 13/1999

Tätä seikkailua voi sanoa jopa kaikkien aikojen parhaiten piirretyksi tarinaksi. Piirtäjä Aldo Capitanio ei ehkä ole mestari kasvonpiirteiden kuvaajana, mutta muuten kuvat ovat häkellyttävän täynnä yksityiskohtia.

Tex saa avun pyynnön vanhalta tutultaan, ratsuväen kersantti Brickwoodilta. Tämän ottopoika, Charlie Kid, on joutunut pahoihin vaikeuksiin. Ratsuväen korpraali Charlie on karannut Fort Stantonin linnakkeesta yhdessä sen komentajan, Eversti Connellyn, tyttären kanssa. Tytär löytyy kuitenkin surmattuna, ja tapauksesta syytetään nuorta sotilasta, joka saadaan kiinni lähellä rikospaikkaa. Brickwood uskoo poikansa syyttömyyteen, auttaa tämän pakoon, ja lähtee sitten Texin luokse.

Tex ja Carson lähtevät välittömästi kohti piilopaikkaa, jonne Charlie Kid on paennut. Tämä tavoitetaankin, ja haastateltuaan karkulaista rangereille alkaa pikku hiljaa valjeta mistä on kysymys. Tytön ovat tappaneet pari ratsuväen sotilasta, jotka eivät voineet sietää intiaaniveristä Charlieta. Tarkoituksena oli alunperin surmata pelkästään Charlie, mutta tytön vahingossa kuollessa nämä päättävätkin lavastaa sotilastoverinsa syylliseksi. Osalliseksi tapahtumiin paljastuu myös ratsuväen luutnantti Allister, jonka everstin tytär jätti Charlie Kidin vuoksi.

Tex ja Carson saavat everstiltä täydet valtuudet tutkia asiaa, ja haastatella Fort Stantonin sotilaita. Pelätessään kätyreidensä paljastuvan, luutnantti Allister lähettää nämä Ruidoson kaupunkiin, kunnes tilanne rauhoittuu. Rangerit lähtevät kuitenkin perään, saavat roistot kiinni, ja puristavat totuuden ulos kovakouraisen kuulustelun päätteeksi. Jäljellä onkin enää luutnantti Allisterin paljastaminen, joka tapahtuu houkuttelemalla tämä ansaan.

KAUHUN LAAKSO 12/2000

Tex ja Carson matkaavat Sacramentoon tutkimaan salaperäisiä kuolemantapauksia. Seudulla vaikuttaa Kostajiksi itseään kutsuva rikollisjärjestö, joka surmaa rikkaita kultakaivosten omistajia perheineen. Rangerit ovat paikalla Ulrich Winckelriedin kutsusta, jonka appiukko, John Sutter, omisti aikanaan puoli Kaliforniaa. Tämä kuitenkin menetti omaisuutensa, kun alueelta löytyi kultaa, ja Kalifornia liitettiin osaksi Yhdysvaltoja. Winckelriedin vaimo epäileekin, että hänen isänsä on salaseuran johtaja kostaakseen menetyksensä.

Kostajat saavat jälleen uuden uhrin, samalla kun Tex ja Carson saapuvat seudulle. Nämä pääsevät kuitenkin näkemään roistot, ampuvat näistä muutaman ja seuraavat jälkiä rikkaan kaivosomistajan, Lucas Bonnerin, kartanoon. Tex epäilee heti Bonneria, ja tämän kiinalaisia palvelijoita. Kostajien kätyreitä on ujuttautunut myös Sutterin kartanoon, etunenässä isännän kiinalainen naispalvelija, Mailing.

Mailing houkuttelee rangerit ansaan, jossa iso joukko kiinalaisia hyökkää heidän kimpuunsa. Kaksikko panee kuitenkin Coltit laulamaan, jolloin salaseuralaiset saavat äkkilähdön hornaan. Nähdessään vastustajansa liian vaarallisiksi, Bonner paljastaa itsensä Sutterin tyttärelle. Käy ilmi, että Bonner on todellisuudessa hänen veljensä, jonka luultiin kuolleen jo kauan sitten. Bonner haluaa kostaa isänsä kohtaamaat vääryydet. Bonnerin tavoitteena on se, että sisko käskisi rangereiden lähteä seudulta. Isä Sutter on tiennyt Kostajista totuuden koko ajan, mutta ei ole sekaantunut itse murhiin.

Mailing on kuitenkin sitä mieltä, että Bonnerin todellisen henkilöllisyyden paljastaminen oli virhe, ja yrittää murhata Bonnerin siskon. Yritys epäonnistuu, ja rikkoo kaiken lisäksi kiinalaisten ja Bonnerin välit, joka surmataan. Fanaatikot päättävät yrittää hyökkäystä täydellä voimalla Sutterin kartanoon, mutta joutuvat lykkimään koiranputkia kuuden jalan syvyydestä. Hyökkäys loppuu, kun vanha Sutter ampuu itse palvelijansa, ja Carson parantaa kiinalaisten johtajan näköä tekemällä kolmannen silmän tämän otsaan.

TAPPAJIEN VERISILLÄ JÄLJILLÄ 5/2001

Lännessä vaikuttaa Järjestäjät-niminen kopla, joka on erikoistUnut palkKamurhiin. Kopla on organisoitu soluihin, jotka eivät edes tiedä, kuka on järjestön todellinen johtaja. Tehtävänsä roistot tekevät ilman armoa surmaten sivullisetkin, jottei jälkeen jäisi todistajia. Kit Willer ja Tiger sattuvat olemaan paikalla, kun Järjestäjät hyökkäävät eräälle ranchille. Kaksikko ampuu muutaman roiston, mutta molemmat haavoittuvat pahasti kahakassa. Tämä saa Texin ja Carsonin lähtemään koplan jäljille.

Roistoja jahtaa myös Mitch Anderson, jonka isän kopla surmasi pojan ollessa nuori. Tämä soluttautuu sisälle järjestöön, ja alkaa tuottamaan hautureille ylitöitä. Winonassa, Coloradossa mies kuitenkin paljastaa korttinsa, ja teilaa lisää roistoja paikallisten mainareiden avustuksella. Myös rangerit ehtivät paikalle osallistumaan juhliin, mutta Anderson ehtii kuitenkin häipyä, ennenkuin kaksikko ehtii jututtaa tätä.

Tex ja Carson seuraavat nuorta miestä San Franciscoon, josta tämä olettaa löytävänsä päätekijät. Anderson jatkaa yksin omia tutkimuksiaan, mutta rangerit turvatuvat jälleen Tom Devlinin, ja Lefty Potreron kuntosaliporukan apuun. Myös roistot huomaavat, että Tex ja Carson ovat kaupungissa, ja pyrkivät lähettämään nämä manalaan. Texin porukka pitää kuitenkin puolensa, ja saa avukseen myös Mitch Andersonin, jonka Leftyn porukka on hetkeä aikaisemmin pelastanut koplan kynsistä. Tex saakin houkuteltua Andersonin omalle puolelleen, ja roistojen metsästys jatkuu yhteisvoimin.

Yksi koplan jäsenistä on jäänyt kiinni ammuskelun yhteydessä, ja kertoo tietoja, jolla Boydoniksi kutsuttu koplan pomo löydetään. Tämä on piiloutunut saarelle Kalifornian edustalla. Vaivalloisen etsimisen jälkeen Tex ja kumppanit kuitenkin paikallistavat saaren, ja hyökkäävät roistojen tukikohtaan. Roistot tapetaan lähes viimeiseen mieheen. Valitettavasti Boydon pääsee pakenemaan, mutta jää lopulta kiinni Meksikossa Texin sinnikkään jäljityksen ansiosta.

VIIMEINEN KAPINALLINEN 11/2001

Kenraali Davis antaa Texille ja Carsonille kiperän tehtävän. Tavoitteena on pysäyttää joukko fanaattisia Konfederaation kannattajia, jotka pyrkivät lietsomaan Virginiasta käsin uutta sisällissotaa etelän ja pohjoisen välille. Toimintaansa joukkio rahoittaa uskaliailla ryöstöillä.

Päästäkseen joukon jäljille Tex joutuu tekeytymään vangiksi ja järjestetään sisään Petersburgin vankilaan. Tavoitteena on päästä tekemisiin kapteeni Fremontin kanssa, joka on haavoittunut ja saatu kiinni yhden ryöstöretken aikana. Suunnitelma onnistuu, ja pian Tex ja Fremont pakenevat kiven sisästä Carsonin avustuksella. Fremont johtaa kolmikon Virginian vaikeakuluiseen vuoristoon, jonne on koottu kokonainen armeija entisiä etelävaltioiden kannattajia.

Seuraa yllätys, kun käy ilmi, että Fremont on kiinnostunut enemmän vihreästä kahisevasta kuin aatteesta. Tämä on päättänyt tyhjentää joukkion kassakaapin, ja houkuttelee Texin ja Carsonin mukaan hankkeeseen. Fremont saa kuitenkin surmansa ammusvaraston räjäytyksen yhteydessä, ja rangerit joutuvat pakenemaan henkensä kaupalla. Lopputulos on kuitenkin se, että armeija hajaantuu menetettyään aseet, rahat ja keskeiset johtajansa.